Будівельний бум в Ужгороді й дешева Одеса: що зараз відбувається на ринку нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівельний бум в Ужгороді й дешева Одеса: що зараз відбувається на ринку нерухомості

Нерухомість
1128
Будівельний бум в Ужгороді й дешева Одеса: що зараз відбувається на ринку нерухомості
Будівельний бум в Ужгороді й дешева Одеса: що зараз відбувається на ринку нерухомості, freepik.com
Ужгород став лідером України за будівництвом. Після Ужгорода найшвидше забудовують Івано-Франківськ та Львів. Далі — міста Київської області — Бучу та Ірпінь.
Про це розповіла президентка Асоціації фахівців з нерухомості України Олена Гайдамаха в інтерв’ю Українському радіо.

Ціни на оренду житла

За вартістю оренди житла найдорожчим містом України став Ужгород, далі йдуть Львів і Київ.
Середня вартість оренди однокімнатної квартири в Ужгороді коливається від 200 доларів і вище. Але є дуже сучасні квартири, які потребують високої ціни. Це відбувається тому, що Ужгород на першому місці за будівництвом, там дуже багато новобудов.
За словами експертки, у столиці зараз досить дорога оренда і важко знайти квартиру.
«40% і більш оголошень, які розміщені на різноманітних порталах, — фейкові. Це неіснуючі обʼєкти, по яких працює ріелторський ринок. Для того, щоб піймати клієнта, щоб він зателефонував і йому сказали „вибачте, цієї квартири немає, але є трішки більша або трішки дорожча, в іншому районі“ тощо», — пояснила Гайдамаха.

Рейтинг міст за будівництвом

На першому місці за будівництвом усе ж таки залишається Ужгород, біля нього Івано-Франківськ, потім йде Львів і лише потім Київська область, не Київ.

Яка зараз ситуація у великих містах, які ближче до лінії фронту

«Дніпро ми можемо винести за дужки, тому що, незважаючи на постійні обстріли, які відчуваються в місті, там продажі існують. Ціни не падають, вони стійко стоять на місці. Так само ціни стоять і в Запоріжжі, Сумах, Харкові, але вони більш ніж на 50% впали», — розповіла експертка.
В Одесі ціни дуже сильно впали. «Я не памʼятаю, щоб можна було в районі Аркадії купити однокімнатну квартиру за 35 тисяч. Такі ціни зараз існують», — додала вона.

Довідка Finance.ua:

  • за даними ЛУН, перші два роки війни Львів вважався найдорожчим містом по оренді квартир, наразі ж ситуація змінилась. Найдорожчим містом в липні є Ужгород — однокімнатна квартира тут коштує в середньому 17 700 грн. Це дорожче ніж у столиці або у Львові;
  • цьогоріч у 15 різних областях України офіційно стартував пляжний сезон. В OLX Нерухомість поділилися вартостями подобової оренди у курортних містах та селах України;
  • раніше керівниця сектору розвитку продажів «OLX Нерухомість» Оксана Остапчук розповіла, що українці масово продають житло. На кінець червня кількість активних оголошень про продаж квартир зросла на 25% порівняно з аналогічним періодом 2023 року, досягнувши майже 270,5 тисячі. Через велику кількість пропозицій на ринку власникам квартир стає дедалі тяжче знайти покупця.
За матеріалами:
Українське радіо
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас