Борги 26 найбідніших країн досягли рекордного рівня за 18 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борги 26 найбідніших країн досягли рекордного рівня за 18 років

Світ
62
Борги 26 найбідніших країн досягли рекордного рівня за 18 років
Борги 26 найбідніших країн досягли рекордного рівня за 18 років
26 країн, де мешкає 40% найбіднішого населення світу, мають рекордний рівень боргів, який не спостерігався з 2006 року.
Про це йдеться у новому звіті Світового банку, повідомляє Reuters.
За оцінкою експертів, сьогодні ці країни в середньому бідніші, ніж напередодні пандемії коронавірусу, тоді як решта світу вже значною мірою оговталася від Covid-19 і відновила траєкторію зростання.
Країни, що включені до дослідження: Афганістан, Бурунді, Буркіна-Фасо, ЦАР, ДР Конго, Еритрея, Ефіопія, Гамбія, Гвінея-Бісау, Ліберія, Мадагаскар, Малі, Мозамбік, Малаві, Нігер, Північна Корея, Руанда, Судан, Сьєрра-Леоне, Сомалі, Південний Судан, Сирія, Чад, Того, Уганда, Ємен.
Як йдеться у звіті Світового банку, ці країни — з річним доходом менше 1145 доларів на душу населення — все більше залежать від грантів та кредитів із майже нульовою ставкою.
Їхнє середнє відношення боргу до ВВП перебуває на 18-річному максимумі, а половина країн або перебуває у борговій кризі, або є високий ризик зіткнутися з нею.
При цьому дві третини з 26 найбідніших країн або перебувають у стані збройних конфліктів, або мають труднощі з підтриманням порядку через інституційну та соціальну нестабільність, яка перешкоджає іноземним інвестиціям.
Стихійні лиха також завдали великих збитків цим країнам за останнє десятиліття.
У період з 2011 до 2023 року стихійні лиха стали причиною щорічної втрати 2% ВВП, що вп’ятеро перевищує показник серед країн із рівнем доходу нижчим за середній.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас