Авіакомпанія "Нової пошти" виконала перший рейс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авіакомпанія "Нової пошти" виконала перший рейс

Фондовий ринок
714
Авіакомпанія "Нової пошти" виконала перший рейс
Авіакомпанія "Нової пошти" виконала перший рейс
Цього тижня авіакомпанія Supernova Airlines, яка входить у групу компаній «Нова пошта», виконала свій перший авіарейс за маршрутом Рига-Жешув-Рига.
Про це повідомляє пресслужба «Нової пошти».
Літак доставив 7 тонн міжнародних посилок клієнтів «Нової пошти» із міжнародного аеропорту Риги у польський Жешув. Після цього посилки перевантажили у вантажівки та відправили в Україну.
Перший рейс було виконано в кооперації з латвійською авіакомпанією «RAF-Avia» на літаку ATR 72. Supernova Airlines планує виконувати рейс за цим маршрутом двічі на тиждень — щовівторка та щочетверга.
Нагадаємо, що Supernova Airlines була заснована у 2021 році, а у січні 2023 першою серед українських компаній отримала сертифікат експлуатанта під час повномасштабної війни. Попри війну в Україні, Supernova Airlines продовжує проходження всіх процедур, необхідних для виконання регулярних вантажних рейсів в та з ЄС, де на час закриття повітряного простору України базуються літаки авіакомпанії.

Довідка Finance.ua:

  • раніше компанія «Нова пошта» повідомляла, що з травня запускає вантажні авіарейси власним флотом. Першими маршрутами «Supernova Airlines» були обрані Рига-Жешув — чотири рази на тиждень та один рейс на тиждень Жешув-Кишинів;
  • в компанії зазначали, що, можливо, долучать ще якийсь напрямок із Західної Європи та збільшать частоту на Кишинів, якщо буде попит.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас