7 правил ощадливості: як заощаджувати з кожного виду доходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

7 правил ощадливості: як заощаджувати з кожного виду доходу

Особисті фінанси
1047
7 правил ощадливості: як заощаджувати з кожного виду доходу
7 правил ощадливості: як заощаджувати з кожного виду доходу
Правила ощадливості є важливою складовою успішного фінансового планування.
Фахівці Фінкульту дали кілька порад, які можуть допомогти вам у заощадженні з кожного доходу:
  • 1. Визначте, яку частину доходу ви хочете зберігати кожен місяць. Це може бути фіксована сума або відсоток від вашого доходу.
  • 2. Кожен має власні підрахунки. Отже, вирішуйте самостійно, яка сума є можливою для заощадження: жодна не є надто малою.
  • 3. Розробіть детальний бюджет, за допомогою якого ви зможете контролювати всі доходи та витрати. Це допоможе зрозуміти, які позиції можливо скоротити, або де можна зекономити.
Тільки порахувавши доходи та необхідні витрати, ви зможете проаналізувати, яку суму заощаджувати для вас безболісно чи якими витратами можна пожертвувати.
Використовуйте додатки для планування бюджету, блокнот або електронну таблицю, щоб відстежувати все, що ви заробляєте, і все, що витрачаєте.
  • 4. Регулярно оцінюйте свій бюджет та заощадження. Корегуйте власну стратегію, якщо змінюються ваші фінансові обставини або цілі.
  • 5. Відкладайте до заощаджень несподівані разові надходження та дрібну решту з покупок.
  • 6. Налаштуйте автоматичні регулярні перекази коштів на окремий рахунок для заощаджень щомісяця. Це допоможе уникнути спокуси витратити ці кошти та систематично заощаджувати без зайвих зусиль.
  • 7. Шукайте можливість споживати свідомо та зменшувати витрати. Зменшення витрат означає поступове корегування щоденних звичок витрачати.
Перш ніж купити товар чи послугу, поміркуйте про доцільність цих витрат.
Уникайте спонтанних покупок і вкладайте кошти у те, що є важливим для досягнення ваших цілей.
Зберігання частини доходу з кожного платежу допомагає побудувати фінансову стійкість та робить можливим досягнення фінансової мети в майбутньому.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас