За нарушение налогового законодательства предприятию доначислено 59,83 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За нарушение налогового законодательства предприятию доначислено 59,83 млн грн

Фондовый рынок
560
У 2021 році в Україні проведуть кілька етапів додаткових нарахувань різним категоріям пенсіонерів. Також заплановано перерахунок виплат працюючим пенсіонерам.
Про це повідомили в пресслужбі Мінсоцполітики.
З 1 березня відбудеться щорічна індексація пенсій. На цьому етапі підвищення пенсійних виплат складе близько 11%. Також з 1 березня почнуть отримувати щомісячну доплату в розмірі 500 гривень українці у віці від 80 років (якщо їх пенсія не досягає розміру середньої зарплати, яка враховується для нарахування пенсій). Це підвищення відчують близько 9 млн пенсіонерів.
З 1 квітня в Україні заплановано перерахунок виплат пенсій працюючим пенсіонерам з урахуванням стажу (або стажу і заробітку), набутого після 1 березня 2019 року.
З 1 липня щомісячну доплату в розмірі 400 гривень почнуть отримувати пенсіонери віком від 75 до 80 років (аналогічно, якщо їх пенсія не досягає розміру середньої заробітної плати в Україні, яка враховується для нарахування пенсій).
Подальше підвищення пенсій заплановано відповідно до проєкту державного бюджету на 2021 рік.

Довідка Finance.ua:

  • З початку нового року в Україні відбувся перерахунок виплат для непрацюючих пенсіонерів. Тепер пенсія становить мінімум 2400 грн, а такі зміни на собі відчули 2,3 мільйона людей.
  • Радник міністра соціальної політики України Микола Шамбір розповів, чи мають можливість українські заробітчани отримати пенсії, якщо вони працювали в інших країнах.
  • Пенсії держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування перераховуються лише у разі переходу з пенсії, призначеної за спеціальним законом, на пенсію за загальним законом, яким є Закон України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Накопичити на пенсію. Як працюють НПФ і чи варто в них вкладати? 👛

По материалам:
Finance.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас