Как защитить свои деньги от инфляции: советы от экспертов Forbes — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Как защитить свои деньги от инфляции: советы от экспертов Forbes

Личные финансы
5455
Президент України Володимир Зеленський заявив, що гроші з «коронавірусного» фонду в рамках великого будівництва витрачали не тільки на будівництво автотрас, а й на прокладення доріг до приймальних відділень лікарень.
«Велике будівництво — це не тільки дороги. Це те, що люди бачать — в регіонах це школи, стадіони. За 10 місяців ми побудували сотні шкіл, стадіонів, садочків. Велике будівництво — це велика програма. Просто обмежити це інфраструктурним проєктом „дороги“ неправильно. Частина цієї програми — це наші приймальні відділення, до яких будувалися дороги. Багато чого зроблено і для боротьби з ковідом», — заявив Зеленський в рамках форуму «Україна 30. Інфраструктура».
За його словами, в «коронавірусний» фонд увійшли гроші, які вдалося відсудити у «Газпрому».
«Є документ: нам вдалося забрати 3 млрд від „Газпрому“ — це і були ті дороги, які ми побудували. Це те, про що ми мріяли. Було багато різних програм. Ми домовлялися з Кабміном, що це окремі речі. Всі програми в Україні були обмежені, коли почався ковід. І домовилися з усіма, всі міністерства і депутати були проти, всі програми були обмежені. Ми не розуміли, коли це закінчиться. Ми пообіцяли через три місяці відкрити всі програми, але ми не знали, що це було тільки початком», — зазначив Зеленський.
Однак президент додав, що в підсумку влада вирішила відкрити всі державні програми.
«Гроші, які надійшли від „Газпрому“, були навіть не в бюджеті, ми і це обмежили. Але потім почали розуміти, що потрібно відкривати програми. І потрохи ми відкрили всі програми… Якби ми зупинили велике будівництво, ми втратили б ще 190 тис. робочих місць», — резюмував Зеленський.
Наприкінці жовтня голова «Укравтодору» Олександр Кубраков пояснив, чому гроші з COVID-фонду витратили на дороги.
По материалам:
Телеканал 24
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас