Денисова просит Кабмин разрешить работать удаленно вместо отстранения — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Денисова просит Кабмин разрешить работать удаленно вместо отстранения

Личные финансы
653
У міжнародному аеропорту «Бориспіль» здійснив посадку літак, який вилетів з Дніпра. Правоохоронці проводять спецоперацію, яка може бути пов’язана зі справою «Приватбанку».
За словами співрозмовника, проходить секретна операція правоохоронних органів України, яка може бути пов’язана зі справою «Приватбанку». Він також зазначив, що люди, які летіли на цьому борту, не виходять з літака.
За даними джерел, опитаних РБК-Україна, на борту міг перебувати колишній перший заступник голови правління «Приватбанку». Зокрема, до націоналізації банку таку посаду обіймали Олег Гороховський та Володимир Яценко.
Ще один співрозмовник видання підтвердив, що на борту перебуває колишній перший заступник голови правління банку Володимир Яценко.
Нагадаємо, в грудні 2020 року генеральний прокурор Ірина Венедиктова заявила, що слідство у справі «Приватбанку» почало рухатися в «потрібному руслі». До цього в травні директор НАБУ Артем Ситник говорив, що у справі про націоналізацію повинні оголосити перші підозри.
Зазначимо, раніше голова НБУ Кирило Шевченко заявляв, що Національний банк України захищатиме законність націоналізації «ПриватБанку». У квітні 2019 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов колишнього власника банку Ігоря Коломойського і визнав націоналізацію незаконною.
Оновлення. У НАБУ повідомили, що підозру за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Яценку погодила генпрокурорка Ірина Венедіктова.
Денисова просит Кабмин разрешить работать удаленно вместо отстранения
У пресслужбі Офісу генпрокурора повідомили, що Яценка затримали.
«Завдяки зусиллям правоохоронців, літак здійснив посадку в аеропорту „Бориспіль“, де особу було затримано в порядку ст. 208 КПК України. Колишній посадовець обґрунтовано підозрюється у розтраті коштів ПриватБанку в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України)», — йдеться в заяві на сайті генпрокурора.
Денисова просит Кабмин разрешить работать удаленно вместо отстранения
За оперативною інформацією, експосадовець планував покинути Україну на приватному літаку у напрямку Відня, вилетівши з Дніпра. Завдяки зусиллям керівника групи детективів та Директора НАБУ, які звернулися до Державіаслужби, літак здійснив посадку в аеропорту «Бориспіль», де розпочато проведення невідкладних слідчих дій», — повідомили в бюро.
По материалам:
РБК-Україна
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас