В этом году компании по всему миру привлекли на IPO рекордные 600 млрд долларов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В этом году компании по всему миру привлекли на IPO рекордные 600 млрд долларов

Фондовый рынок
206
Аби відновити приватні інвестиції та інвестиційний попит, Україні треба підвищити мінімальну зарплату, зняти карантинні обмеження, а також продовжити співпрацю з МВФ.
Про це розповів виконавчий директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський.
«Загалом споживчий попит в Україні не був настільки стиснутим, індекс фізичного обсягу роздрібної торгівлі 2020 року зріс на 8%. Водночас, так, суттєво скоротилися приватні інвестиції та інвестиційний попит. Але для їх відновлення потрібно не лише зняти карантинні обмеження та підвищити мінімальну зарплату, що підштовхнуло б споживчий попит. Потрібно відновити співпрацю з МВФ, показавши справжню волю влади до очищення судової системи та боротьби з корупцією, яка збільшує інвестиційні ризики. Це також дозволить гарантувати макроекономічну стабільність – іншу передумову зростання інвестицій», – розповів експерт.
13 лютого МВФ оголосив про завершення роботи чергової місії щодо перегляду програми stand by. За словами постійного представника Фонду в Україні Йости Люнгмана, з 21 до 23 грудня та з 11 січня до 12 лютого фахівці МВФ обговорили з українськими посадовцями прогрес у впровадженні заходів та реформ, що є частиною підтриманої угодою stand by програми дій уряду.
18 лютого посли країн «Великої сімки» на зустрічі з міністром фінансів Сергієм Марченком привітали зобов’язання України вжити необхідних заходів для завершення перегляду програми МВФ.
По материалам:
Економічна Правда
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас