BofA ухудшил прогноз роста экономики Украины в этом году с 4,5% до 3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BofA ухудшил прогноз роста экономики Украины в этом году с 4,5% до 3%

Казна и Политика
207
У четвер, 11 березня йшлося про те, кому видають іпотеку і хто не зможе отримати субсидію:
Позичальник іпотеки: думка банкірів. НБУ і банкіри «намалювали» портрет середнього позичальника. Як правило, це сім’я із середнім рівнем доходу в 25−30 тис. грн, середній вік позичальника — 38 років. «Це IT-сегмент, лікарі, управлінці середніх і вищих рівнів — керівники, підприємці. Це середній клас, середній+, немасовий сегмент», — зазначили банкіри. У НБУ повідомили, де після Києва найбільше укладено іпотечних договорів. При цьому частка укладених іпотечних договорів на купівлю житла на вторинному ринку становила близько 82% за обсягом від усіх нових видач.
Зарплати в Україні. Аналітики robota.ua проаналізували, як розподілилися заробітні плати в лютому 2021 року в регіонах України. Так, наприклад, переважна більшість столичних роботодавців пропонували кандидатам заробіток у розмірі 11 тис. −15 тис. грн. А якщо порівнювати 2021 рік з 2020, то в Україні в лютому минулого року середня заробітна плата за вакансіями була 12 615 грн, за резюме — 12 000 грн. У Кабміні сьогодні також повідомили, що спростили отримання виплат безробітними.
Хто не зможе оформити субсидію. За словами міністра соціальної політики Марини Лазебної, субсидії в Україні на оплату послуг житлово-комунального господарства не зможуть отримати декілька категорій осіб. Серед них боржники і ті, хто приховує свої реальні доходи. Також, за її словами, в оформленні відмовлять орендодавцям, які здають майно в оренду, але при цьому не декларують доходи.
Розмір страхових виплат при ДТП. У парламенті зареєстровано законопроєкт, яким передбачено збільшення розмірів страхових виплат внаслідок ДТП. У ньому передбачається встановлення ліміту страхової виплати за шкоду майну внаслідок ДТП в 30 мінімальних зарплат, а за шкоду життю і здоров’ю — 60 «мінімалок». Нагадаємо, на розмір виплат впливають курс нацвалюти при закупівлі запчастин транспортних засобів і розмір мінімальної заробітної плати при розрахунку шкоди життю і здоров’ю.
Нові умови в’їзду до Туреччини. Як повідомляє МОЗ Туреччини, з 15 березня перед виїздом мандрівники повинні будуть заповнювати електронну анкету. Така форма повинна бути заповнена протягом останніх 72 годин перед поїздкою. Нагадаємо, раніше в Туреччині продовжили термін, коли у туристів вимагатимуть довідку з негативним результатом тесту на коронавірус. Вимога була введена МОЗ Туреччини з 30 грудня 2020 року і її продовжили до 26 травня.
Щоб бути в курсі всіх подій, ми продовжуємо знайомити вас з актуальними новинами в рубриці “Щоб ви знали”. Сьогодні мова піде про відмову від паперових трудових книжок і зміни в цінах на газ для населення:
По материалам:
Економічна Правда
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас