Toyota обновила Camry и RAV4 к 2022 модельному году — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota обновила Camry и RAV4 к 2022 модельному году

Технологии&Авто
3098
Водіям розповіли, коли штраф через несправність автомобіля є незаконним.
Про це повідомляє Дорожній адвокат.
Так, на місці зупинки працівники поліції виявили на автомобілі відсутність бризковика. Водій повідомив, що під час виїзду перевірив технічний стан автомобіля і бризковики були наявні.
Через це поліцейський виніс стосовно водія постанову про накладення штрафу у розмірі 340 грн на підставі ч. 1 ст. 121 КУпАП. У постанові зазначив, що водій керував транспортним засобом з технічною несправністю, а саме: був відсутній задній лівий бризковик.
Не погодившись з ухваленим рішенням, водій звернувся до суду. У позові він не заперечував факт відсутності заднього лівого бризковика на момент зупинки. Разом з цим пояснив: автомобіль в той день був в справному стані та з наявністю обох задніх бризковиків. Але, як продовжив водій, під час руху транспортного засобу по автодорозі з незадовільним покриттям один з бризковиків відпав. Це не залежало від його волі, а відповідно в його діях не було умислу. Зазначив, що вказану технічну несправність він усунув на місці її виявлення, після чого продовжив рух.
На підтвердження правомірності притягнення водія до відповідальності інспектор надав до суду відеозапис та фото, якими зафіксовано відсутність на транспортному засобі заднього лівого бризковика.
Беручи до уваги відсутність умислу в діях водія, та враховуючи усунення виявленої технічної несправності на місці зупинки, суд дійшов висновку про відсутність в діях водія складу адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 121 КУпАП. За наслідками розгляду справи суд визнав штраф поліції незаконним та скасував його.
Отже, якщо технічна несправність виникла в дорозі та водію про це не було відомо, така подія не є адміністративним правопорушенням, а приводом для усунення цих недоліків на місці.

Сервіс оформлення електронних полісів автоцивілки 🚗

По материалам:
Телеканал 24
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас