Инфляция замедляется впервые за семь месяцев: как изменились цены в октябре — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Инфляция замедляется впервые за семь месяцев: как изменились цены в октябре

Личные финансы
290
Вкладник має право поповнювати депозит протягом строку дії договору, якщо це передбачено договором.
Про це пише Фонд гарантування вкладів фізичних осіб
“Вирішив відкрити депозит – з’ясуй усі умови надання такої фінансової послуги в обраному банку, ознайомся з інформацією про систему гарантування вкладів фізичних осіб, отримай консультацію працівника банку, уважно прочитай проект договору, а потім підписуй”, – радять у Фонді гарантування.
Як зазначається, право вкладника на поповнення депозиту протягом строку дії договору реалізовується у випадку та на умовах, передбачених договором.
Банк може запропонувати вкладнику різні умови поповнення депозиту:
  • визначити максимальний або мінімальний розмір суми поповнення;
  • встановити строк, протягом якого може здійснюватися поповнення. Приклад: депозит відкрито на 12 місяців, а поповнення можливе протягом перших 8 місяців з моменту первинного внесення коштів на рахунок;
  • не встановлювати обмежень щодо розміру та строків поповнення.
Способи поповнення депозиту:
  • поповнювати депозитний рахунок можна готівкою у касі будь – якого відділення банку або за допомогою банкоматів із можливістю приймання готівки, а також шляхом безготівкового перерахування коштів з іншого вкладного (депозитного) або поточного рахунку;
  • на поповнення вкладу також можуть зараховуватись нараховані проценти за депозитом відповідно до умов договору (так звана «капіталізація відсотків»).
Перерахування грошових коштів на вклад можливе не тільки власником депозитного рахунку.
“На депозит можуть зараховуватися кошти, які надійшли на ім’я його власника від іншої особи, якщо договором не передбачено інше. Надання власником даних про свій депозитний рахунок іншій особі вважається наданням згоди власником рахунку на одержання грошових коштів від іншої особи”, – зазначили у ФГВФО.

Довідка Finance.ua:

  • Станом на 1 березня 2021 року загальна сума вкладів фізичних осіб (у т.ч. ФОП) у банках-учасниках ФГВФО склала 609,17 млрд грн, що на 6,13 млрд грн більше, ніж на 1 лютого 2021 р.
  • Фонд гарантування вкладів розробляє законопроект щодо підвищення граничного розміру гарантованої суми відшкодування за вкладами. Зі слів Голови фонду гарантування Світлани Рекрут, планується поетапне збільшення до 2027 року суми гарантованого відшкодування до 100 тис євро в гривневому еквіваленті.
  • Кожна людина має можливість відкрити у будь-якому банку України картковий рахунок або вклад із нарахуванням відсотків. Для цього між клієнтом та банком укладається відповідний договір, яким встановлюються певні права та обов’язки сторін.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

По материалам:
Економічна Правда
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас