Прекращение финансирования «газовых» проектов может быть губительным для Восточной Европы — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прекращение финансирования «газовых» проектов может быть губительным для Восточной Европы

Энергетика
472
У податкової амністії в Україні було кілька основних цілей. При цьому повернення грошей з-за кордону – це не ключовий пріоритет.
Про це радник президента України з питань економіки Олег Устенко сказав в інтерв’ю РБК-Україна.
“Основний мотиватор швидше неекономічного характеру. Це те, про що говорив президент: ми починаємо життя з чистого аркуша, задекларували, у кого що є, і далі рухаємося. Тут більше йдеться про повернення довіри”, – сказав Устенко.
За його словами, ще один важливий момент – завести гроші в економіку.
“Якщо вони десь заховані, вони можуть працювати, а можуть і не працювати. Думаю, частіше – ні, особливо якщо мова йде про населення, яке отримувало доходи в конверті та не сплачувало податки”, – додав він.
Крім того, він зазначив мотив міжнародного контролю.
“І хоча це було давно, подібна увага і контроль буде наростати. Україна приєдналась до великої кількості міжнародного регулювання, яке стосується саме цієї сфери. Обмін інформацією вже активізувався і його буде ще більше”, – розповів Устенко.
“І на останнє місце я б поставив мотив по збору коштів до держбюджету. Це далеко не ключове в цій історії. Розраховувати на якісь чіткі суми не можна, давати оцінки скільки це буде досить складно”, – підсумував радник Зеленського.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада на засіданні 30 березня ухвалила у першому читанні законопроєкт №5153, яким пропонується амністія капіталів — одноразове декларування активів фізосіб для легалізації своїх статків.
  • МВФ скептично ставиться до ідеї податкових амністій в цілому, оскільки в довгостроковій перспективі вони шкодять стягненню податків.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
По материалам:
Укрінформ
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас