Податкові амністії часто шкодять стягненню податків в довгостроковій перспективі - МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкові амністії часто шкодять стягненню податків в довгостроковій перспективі - МВФ

Казна та Політика
439
Міжнародний валютний фонд (МВФ) скептично ставиться до ідеї податкових амністій в цілому, оскільки в довгостроковій перспективі вони шкодять стягненню податків.
Про це повідомив голова представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».
«Хоча пільгові податкові ставки для певних груп платників податків, очевидно, будуть сприйматися з радістю тими, хто буде платити менше податків, це не обов’язково означає, що це правильна політика. Ми скептично ставимося до податкових амністій в цілому», — сказав Люнгман.
«Податкові амністії часто шкодять стягненню податків у довгостроковій перспективі, оскільки вони демотивують громадян платити податки, створюючи надію на ще одну амністію в майбутньому», — додав він.
Як підкреслив голова представництва Фонду в Україні, ключовою метою МВФ є відновлення стійкої фіскальної політики, що вимагатиме обмеження витрат і збереження рівня доходів на нинішньому рівні.
«Але якщо проводиться податкова амністія, державні службовці та їхні найближчі родичі та пов’язані особи не повинні підпадати під її дію. Також надзвичайно важливо не дозволити використання амністії як засобу відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом і корупцією, і уникнути зловживань, які надали амністію доходам від злочинної діяльності», — зазначив Йоста Люнгман.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас