Некоторые украинцы с сегодняшнего дня могут остаться без работы: кого отстранят — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Некоторые украинцы с сегодняшнего дня могут остаться без работы: кого отстранят

Личные финансы
19730
За порушення порядку самоізоляції, обсервації громадяни можуть отримати від 3400 до 8500 грн штрафу.
Відповідний законопроект планують розглянути на позачерговому засіданні Верховної Ради.
Порушення особою порядку обов’язкової самоізоляції, обсервації, встановлених в рішенні про карантин, якщо це не призвело до поширення особливо небезпечної хвороби, тягне за собою накладення штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян від 3 тис. 400 до 8 тис. 500 грн.
Встановлюється, що справи про такі адміністративні правопорушення розглядають виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад; органи Національної поліції, органи Державної санітарно-епідеміологічної служби, а також органи Державної прикордонної служби України (щодо порушень, виявлених в пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон України або в контрольних пунктах в’їзду-виїзду).
Також лікарі-гігієністи, лікарі-епідеміологи органів Держсанепідслужби мають право від їхнього імені розглядати справи про такі адміністративні правопорушення і накладати адміністративні стягнення в межах територій та об’єктів нагляду, визначених законодавством.
Ці нововведення стосуються порушень порядку перебування:
  • в громадських будівлях, спорудах,
  • громадському транспорті під час дії карантину без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, в тому числі виготовлених самостійно.

Довідка Finance.ua:

Нагадаємо, раніше за результатами опитування Finance.ua “Чи бояться штрафів за маски українці” переважна більшість відповіли, що сумлінно дотримуються карантинних вимог – 76%, що носили б маски, навіть якби штрафів не було;
  • 7% злякалися штрафів і тому одягають маски в громадських місцях і транспорті;
  • 8% готові йти наперекір правилам карантину: на їхню думку, краще заплатити штраф, ніж носити засоби індивідуального захисту;
  • 9% українців заявили, що не будуть носити маски або респіратори, але й адміністративну відповідальність за це нести також не хочуть.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
По материалам:
Finance.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас