Сертификация СП-2 затянется до мая - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сертификация СП-2 затянется до мая - Bloomberg

Энергетика
348
Цей четвер буде найцікавішим днем ​​на валютному ринку цього тижня. Річ у тім, що вчорашнєй різке зростання котирувань долара і валютні ралі, що були потім, досить сильно сколихнули всіх учасників торгів.
Пожвавилися, в першу чергу спекулянти. Не особливо відстають від них і великі продавці, які відчули, що можуть продавати валюту дорожче.
Більшість з них – великі експортери і попереду у них виплати відшкодувань ПДВ державою. Тобто, гривня у них з’явиться. І від того, чи вирішать вони зараз продовжувати активно продавати валютну виручку чи на тлі вчорашнього зльоту курсу вирішать притримати валюту з надією на подальше зростання курсу, багато в чому залежить подальший розвиток подій на міжбанку.
Багато чого залежить і від покупців. Після досить тривалого періоду застою курсу в межах 28 гривень, вчорашні події показали, що частина вразливих покупців здригнулися під час спекулятивної гри “на підвищення” і відносно швидко здалися на милість бажань продавців. І це сигнал для них, що спільно зі спекулянтами є можливість повторити цей “фокус” і найближчим часом.
Тому, для ринку настає момент істини. Або покупці жорстко стають в оборону, своїми котируваннями остуджують бойовий запал спекулянтів і курс повертається до рівнів до 28 гривень. Або психологічний поріг в 28 гривень швидко долається і котирування починають піднімати до мети 28,10-28,20 гривень за долар і вище до кінця тижня.
Насправді зараз все залежить від поведінки покупців. Їхні дії, і головне – стійкість при нових спробах розгойдати курс протягом дня, і будуть основним сигналом всьому ринку на торгах у четвер.
Проти гривні грає наближення початку основних виплат відшкодувань ПДВ експортерам, на користь нацвалюти спрацює дуже обмежений попит на валюту з боку представників реального сектора економіки в період локдауну. Хто переможе в цьому “перетягуванні курсового каната”, ми сьогодні до вечора і дізнаємося.
На думку Finance.ua, спроби “розгойдати” курс долара в четвер продовжаться, але НБУ вийде на торги тільки при серйозних перекосах попиту і пропозиції, які загрожують зростанню долара на 10 копійок і більше. За нашими розрахунками обсяги операцій на міжбанку 22 квітня будуть у межах до $120-150 млн при здійсненні до 500 – 560 угод.
Котирування міжбанку, за нашими прогнозами в четвер будуть в межах:
  • долар – коридор 27,95 – 28,20 грн,
  • євро – коридор 33,65 – 34,00 грн.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть у межах:
  • Долар: коридор купівель і продажів 27,80 – 28,20 грн при спреді в обмінниках фінкомпаній в межах до 20 коп, а в касах банків до 25 коп.
  • Євро: в банках коридор 33,20 – 34,00 грн при спреді до 30 коп, а в обмінниках фінкомпаній – в межах коридору 33,45 – 33,85 грн при спреді в межах до 25 копійок.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 28,06 / 28,09
євро – 33,70 / 33,73
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
По материалам:
Корреспондент.net
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас