Ваші данні надійно захищені. Голова правління ПУМБ про боротьбу із кібератаками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

Ваші данні надійно захищені. Голова правління ПУМБ про боротьбу із кібератаками

Кредит&Депозит
37
7−8 лютого відбувся перший Київський міжнародний форум з кібербезпеки 2024: Стійкість під час кібервійні. У форумі взяли участь представники держави та бізнесу, кіберком'юніті, технологічні компанії та експерти. Дводенна програма форуму включала панельні дискусії та виступи експертів у різних сферах на тему кіберстійкості.
Голова Правління ПУМБ — Сергій Черненко, взяв участь в дискусійній панелі: «Стратегії для майбутнього — інновації та державно-приватне партнерство для посилення кіберстійкості держав». Та поділився досвідом ПУМБ у напрямку кібербезпеки.
На питання модератора щодо стратегії на найближчі три роки у боротьбі проти атак на банківський сектор Сергій Черненко, зазначив що банк постійно інвестує у технології та найкращих спеціалістів у цій сфері, бо інтенсивність та складність атак завжди змінюється.
«Можна із впевненістю сказати, що за останні 2 роки кількість спроб атакувати банківську систему суттєво зросла. Якщо казати більш конкретно, то кожен квартал банк вдало відбиває мінімум одну велику хакерську атаку, а їх спрямування все більше зміщується в напрямку посягань на клієнтські сервіси.
Також, ми постійно перевіряємо нашу здатність протистояти загрозам регулярними внутрішніми та зовнішніми тестами на проникнення (Penetration test). Ми маємо погоджену стратегію розвитку Інформаційної безпеки на три роки, яку оновили в кінці 2023 року відповідно до актуальних загроз та бізнес-стратегії банку.
ПУМБ активно впроваджує та розвиває напрямок «Кіберрозвідки». За допомогою партнерів, як комерційних, так і державних, ми отримуємо інформацію з «Dark-інтернету»: хакерських закритих форумів, телеграм-каналів. Наприклад, про заплановані атаки на сервіси банку. Це дозволяє ПУМБу завчасно підготуватися і зірвати наміри зловмисників.
Для ефективного реагування на кіберінциденти ми впроваджуємо Security Operation Center відповідно до кращих світових практик. Виходячи із всього вище зазначеного, я можу твердо сказати, що ми продовжимо інвестувати в нашу кібербезпеку, адже доступність наших сервісів, персональні дані наших клієнтів мають і надалі знаходитись під надійним захистом" - розповів у своєму виступі Сергій Черненко.
Участь у панелі взяли також: Олександр Комаров, СЕО «Київстар», Євгеній Лещенко, голова правління Укрзалізниці, Єгор Агушев, CEO Cyber Unit Technology, Ірина Волк, генеральний директор Dell Technologies в Україні. Модератором панелі виступив Борис Давиденко, головний редактор Forbes
За матеріалами:
ПУМБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас