У Києві подорожчає транспортна картка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві подорожчає транспортна картка

Особисті фінанси
361
У Києві подорожчає транспортна картка
У Києві подорожчає транспортна картка
Із 1 квітня вартість транспортної карти становитиме 75 грн замість 50 грн.
Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.
«За останні два роки суттєво змінилися ціни на собівартість самої пластикової карти з чипом. Збільшення вартості - вимушений крок через собівартість виготовлення картки. При цьому вартість проїзду в комунальному транспорті лишається незмінною», — сказано в повідомленні.
Повідомляється, що з 2019 року вартість транспортної картки залишалась незмінною — 50 грн. За цей час було суттєво розширено перелік транспортних продуктів і тарифів на всі види міського транспорту для зручності пасажирів, залежно від їхніх потреб.
«Йдеться про погодинні проїзні, проїзні з обмеженням та без обмеження кількості поїздок, зокрема для пасажирів пільгових категорій — студентів та учнів», — пояснюють у КМДА.
Із тарифами на міський транспорт можна ознайомитись на сайтах КП «Київський метрополітен» і КП «Київпастранс», а також дізнатись про умови пільгового проїзду наземним громадським транспортом і метро.
Вартість проїзду в міському пасажирському транспорті становить:
  • в автобусі, трамваї, тролейбусі, метрополітені, фунікулері - 8 грн за одну поїздку;
  • у міській електричці - 15 грн за одну поїздку.
Раніше начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський заявляв, що економічно обґрунтований тариф на проїзд у метро Києва перевищив 30 гривень, тоді як реальна вартість — 8.
Востаннє тариф на проїзд у метро зростав у 2018 році. Тоді витрати на електроенергію становили 466 мільйони гривень, а у 2024-му вже сягають 1,6 мільярда гривень, каже Брагінський. Попри це, тариф під час дії воєнного стану підвищувати не збираються.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас