росія знищила майже всю теплову генерацію — Зеленський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

росія знищила майже всю теплову генерацію — Зеленський

Енергетика
589
Президент Володимир Зеленський не виключає, що росіяни можуть атакувати інфраструктуру українських АЕС, і у зв’язку з цим просить надати Україні сучасні засоби ППО.
Про це глава держави заявив під час онлайн-виступу на засіданні Євроради, передає Інтерфакс-Україна.
«росія вже знищила майже всю нашу теплову енергетику. Греблі та обладнання гідроелектростанцій, а також газова інфраструктура зазнають терористичних атак. росія не відмовляється від радіаційного шантажу і, зокрема, продовжує жорстоко гратися з безпекою Запорізької АЕС. Ми не виключаємо, що інфраструктура інших наших атомних електростанцій і розподільчих мереж також перебуває під загрозою з боку російського терору», — сказав він.
Зеленський також вкотре наголосив на необхідності передання Україні засобі ППО.
«Це може зупинити тільки ППО — конкретні системи, такі як „Patriot“, „Iris-T“, „Samp-Т“, Nasams. Системи, які у вас є. Вони потрібні Україні просто зараз — потрібні, щоб перешкодити путіну використовувати терористичні методи», — сказав президент.
Він визнав, що «російська армія відчуває свою силу практично в усьому, що належить до збройного компонента. І саме завдяки цій силі - в артилерії, в техніці, в умінні діяти в небі - вони чинять на нас тиск на фронті і поступово рухаються. путін тепер сподівається, що йому вдасться домогтися успіху у своєму контрнаступі, і єдиним корінням цієї надії є брак зброї серед наших солдатів».
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас