Західні страховики заявили, що стеля цін на російську нафту не працює — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Західні страховики заявили, що стеля цін на російську нафту не працює

Енергетика
140
Нафта
Нафта
Група західних страховиків заявила, що обмеження цін на російську нафту стало нездійсненним і лише спонукало ще більше судів до приєднання до тіньового флоту.
Про це повідомляє Reuters.
Міжнародна група P&I заявила, що цінова межа не мала великого успіху з моменту її запровадження два роки тому, оскільки Росія перейшла на власний флот, а також на танкери, які перебувають поза контролем Заходу.
Заява була представлена як письмовий доказ на слуханнях у парламенті Великобританії. Група заявляє, що до її складу входять 12 компаній зі страхування морської відповідальності перед третіми особами, які покривають 87% світового океанського тоннажу.
«Обмеження цін на нафту стає все більш нездійсненним у міру того, як все більше суден та супутніх послуг беруть участь у цій паралельній торгівлі. За нашими оцінками, близько 800 танкерів вже залишили клуби Міжнародної групи, що є прямим результатом запровадження обмеження цін на нафту», — йдеться у заяві.

Цінова стеля

«Велика сімка» (G7) затвердила верхню межу цін на російську нафту для обмеження доходів кремля для війни Україні, зберігаючи при цьому потоки російської нафти, щоб уникнути стрибка цін на енергоносії.
Обмеження дозволяє західним вантажовідправникам та страховикам брати участь у торгівлі російською нафтою з грудня 2022 року за умови, що нафта продається за ціною, нижчою за 60 доларів за барель. Однак росія обходить цінову стелю 60 доларів і продає нафту дорожче за допомогою тіньового флоту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас