Державний земельний кадастр перейшов на технологію Blockchain — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державний земельний кадастр перейшов на технологію Blockchain

Аграрний ринок
992
Мінагро спільно з Державним агентством електронного урядування та Transparency International Україна презентували оновлений Державний земельний кадастр, який відтепер працюватиме на технології Blockchain.
Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
«Переведення земельного кадастру на технологію Blockchain – це черговий елемент трансформації земельних відносин, яку системно здійснює уряд. Місяць тому був запроваджений регуляторний моніторинг земельних відносин, а найближчим часом аукціони з оренди державних земель також здійснюватимуть у режимі онлайн на технології Blockchain», – заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк.
За його словами, підвищення транспарентності земельних відносин висуває підвищені вимоги до гарантування збереження даних, і на сьогодні найвищий ступінь захисту інформації забезпечує технологія Blockchain.
Директор Державного агентства електронного урядування Олександр Риженко у свою чергу зауважив, що земельний кадастр став другим проектом у державному секторі України, де застосовано технологію Blockchain. На початку вересня цю ж технологію впроваджено у систему електронних торгів арештованого майна OpenMarket та з її використанням проведено перші у світі електронні торги.
Очільник Агентства е-урядування додав, що до кінця поточного року технологію Blockchain також почне використовувати Реєстр майнових прав.
При впровадженні технології експертну допомогу надавала міжнародна антикорупційна організація Transparency International Україна, яка також стала зовнішньою нодою-аудитором коректності функціонування системи. Відповідний меморандум сторони підписали 16 червня поточного року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас