Зубко назвав спосіб трохи заощадити на опаленні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубко назвав спосіб трохи заощадити на опаленні

Особисті фінанси
1612
Прибудинкові лічильники тепла встановлюватимуться за рахунок теплопостачальної компанії. При цьому споживачі, які будуть платити за витрачені гігакалорії за лічильником, зможуть заощадити від 150 до 180 гривень щомісячно під час опалювального сезону. Про це заявив голова Мінрегіонбуду Геннадій Зубко, передає прес-служба відомства.
В подальшому кошти теплопостачальної компанії повернуться протягом п’яти років через тариф, в який вони будуть закладені, зазначив Зубко. Витрати на кожну квартиру складуть до 18 гривень на місяць.
“Це важливо з точки зору як зростання економіки, так і суспільного розвитку. Українці починають рахувати, скільки тепла вони витрачають і як його заощадити”, – наголосив Зубко.
Міністр відзначив важливість прийняття закону про ЖКГ, який визначає права та відповідальність споживача і компанії, що надає послуги.
“Важливо, щоб базові закони працювали в комплексі. Зокрема, це закон про комерційний облік, який визначає порядок встановлення та експлуатації лічильників. Таким чином, обслуговування мереж до їх входження в будинок – відповідальність постачальника. Той повинен довести здатність модернізувати їх, зменшивши витрати і збільшивши ефективність”, – зазначив Зубко.
За кількістю встановлених будинкових теплолічильників серед українських міст лідирує Київ. У минулому опалювальному сезоні майже 90% тепла, яке споживала столиця, було забезпечено теплолічильниками. До початку опалювального сезону 2017/2018 рр.. “Київенерго” планує забезпечити приладами обліку 98% тепла.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас