Субсидії для квартиронаймачів: які документи подавати і кому відмовлять — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Субсидії для квартиронаймачів: які документи подавати і кому відмовлять

Особисті фінанси
1243
В Україні можна отримати субсидію, якщо житло орендоване. Журналісти “Сегодня” з’ясували, що потрібно, щоб оформити державну допомогу не за місцем реєстрації.
Сім’я Катерини Кундельської влітку платить за воду і світло по 500-600 гривень на місяць, а взимку через опалення сума в платіжках збільшується втричі. Для цієї родини такі витрати виявилися непідйомними, адже, крім “комуналки”, доводиться сплачувати ще й оренду квартири.
“Ми платимо 4000 грн за квартиру і плюс ще комунальні платежі і, відповідно, коли вони зростають в зимовий період, ця сума істотно позначається на сімейному бюджеті”, – нарікає Катерина.
І навіть винаймаючи житло, можна оформити субсидію, – кажуть в Мінсоцполітики. У стандартний пакет документів потрібно доласти договір про оренду приміщення.
“Тобто повинні бути вказані сторони, які уклали відповідний договір – хто здає, хто винаймає, їхні реквізити або дані, потім іде вичерпний перелік осіб, які винаймають житло – по суті склад сім’ї. І основною вимогою є вказівка ​​того, яка зі сторін сплачує комунальні послуги”, – пояснив директор департаменту державної соцдопомоги Віталій Музиченко.
А ось розмір субсидії призначається індивідуально.
“Сьогодні встановлена ​​межа – 15% від загального доходу домогосподарств. Треба враховувати так звані соціальні норми як по житлу, так і по кількості соціальних послуг, які споживаються”, – говорить член правління ГО “Комунальна країна” Віта Струкова.
Наприклад, сукупний дохід сім’ї з трьох осіб, де двоє працюють – 7 000 гривень. При цьому за комуналку їм нараховують 2 500 гривень. Оформляючи субсидію, сім’я економить 1 050 гривень: 7000-15% = 1050; 2500-1050 = 1450 грн.
Втім, у субсидії можуть і відмовити. Серед причин – заборгованість, яка перевищує 340 гривень, або великі покупки за останній рік на суму понад 50 000 гривень.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас