"Нафтогаз" подав позов до Росії у Гаазі на $5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" подав позов до Росії у Гаазі на $5 млрд

Фондовий ринок
1115
НАК “Нафтогаз України” та її шість дочірніх компаній подали в сформований при Постійній палаті Третейського Суду в Гаазі трибунал позовну заяву про відшкодування збитків, заподіяних незаконним захопленням Російською Федерацією активів групи в АР Крим, повідомила прес-служба НАК.
За її даними, збитки групи “Нафтогаз” в результаті окупації Криму в даний час оцінюються експертами в суму близько $5 млрд, а винесення судом рішення у справі очікується до кінця 2018 року.
У прес-службі нагадують, що у жовтні 2016 року “Нафтогаз” і компанії групи ініціювали це арбітражне провадження відповідно до Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій, більш відомої як російсько-українська двостороння інвестиційна угода.
Для забезпечення захисту прав та інтересів групи в цьому процесі “Нафтогаз” залучив міжнародну юридичну компанію Covington & Burling LLP, яка має значний позитивний досвід захисту інтересів клієнтів у судових процесах проти РФ і російських державних компаній. Зокрема, компанія представляла інтереси інвесторів нафтової компанії ЮКОС у спорі проти РФ і добилася рішення суду про відшкодування $60 млрд.
Як повідомлялося, 15 лютого 2016 року Російській Федерації було вручено офіційне письмове повідомлення НАК “Нафтогаз України”, ДАТ “Чорноморнафтогаз”, ПАТ “Укртрансгаз”, ДК “Лікво”, ПАТ “Укргазвидобування”, ПАТ “Укртранснафта” і ДК “Газ України” про інвестиційний спор в рамках двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій між Україною і Росією.
Причиною цього спору є незаконна експропріація РФ інвестицій групи “Нафтогаз” на території Криму.
Арбітражне провадження розпочато 17 жовтня 2016 року. Справа розглядається при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас