НАБУ викрило корупційні схеми в агросекторі на 2 мільярди гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ викрило корупційні схеми в агросекторі на 2 мільярди гривень

Кримінал
540
Сума збитку від корупційних схем, розкритих детективами Національного бюро розслідувань в агропромисловому комплексі, перевищує 2 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.
Зокрема, зазначається, що завдяки розслідуванням детективів Бюро і прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в сфері АПК ПАТ «Державна продовольча зернова корпорація» відшкодовано близько 70 млн грн.
«Корупція в галузі АПК – це переважно махінації з землею і розтрата коштів і майна державних підприємств. Зараз НАБУ розслідує незаконні оборудки щодо майже 8 тис. га земель сільськогосподарського призначення, власником яких є держава», – йдеться в повідомленні.
Схема, до якої вдаються корупціонери, полягає в розтраті коштів і майна підприємств за участю компаній-посередників, яким продукція збувається за зниженими цінами, а вони, в свою чергу, перепродують її за ринковими. В результаті доходи осідають на рахунках посередників, які іноді є підконтрольними керівникам держпідприємств.
«Так, наприклад, було завдано збитків ПАТ «Державна продовольча зернова корпорація». За даними фактами детективи Національного бюро розслідували не менше п’яти кримінальних проваджень. Дві справи вже передані до суду», – зазначили в НАБУ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас