Тисячі доларів: у ДПСУ назвали «розцінки» за незаконний перетин кордону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тисячі доларів: у ДПСУ назвали «розцінки» за незаконний перетин кордону

Кримінал
494
Так званий тариф за незаконний перетин кордону, який чоловіки платять організаторам, зараз становить від 3 до 10 тисяч доларів. Також порушники часто залучають підлітків, щоб вони безкарно виступали у ролі провідників.
Про це розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону 22 квітня.
«Коли затримуються порушники, запитуємо і скільки грошей вони платили організаторам такої незаконної подорожі. Ми бачимо, що зазвичай розцінки, які люди платять цим злочинним групам, злочинним елементам, коливаються від 3 до 10 тис. доларів», — сказав Демченко.
Демченко розповів, що нещодавній випадок, коли чоловіки збиралися переплисти Тису, а маршрут їм прокладали двоє підлітків, яким пообіцяли від 2 до 9 тисяч доларів, не поодинокий.
За його словами, організатори таких незаконних схем залучають підлітків, щоб вони виступали у ролі провідників та доводили порушників до кордону. Адже підліткам не передбачено кримінальної відповідальності за незаконне переправлення осіб через кордон.
«Але треба розуміти, коли затримуємо і порушників, і підлітків, то порушників ми притягуємо до адміністративної відповідальності, а підлітків передаємо батькам, а також повідомляємо правоохоронні органи про кримінальні дії щодо незаконного переправлення осіб, щоб встановити надалі організаторів», — додав Демченко.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас