Схвалено законопроект про запровадження єдиного рахунку для платників податків: що планують змінити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Схвалено законопроект про запровадження єдиного рахунку для платників податків: що планують змінити

Казна та Політика
1622
Кабінет Міністрів схвалив законопроект про запровадження єдиного рахунку для платників податків.
Відповідне рішення прийнято в ході засідання уряду в середу.
Зокрема, затверджено внесення змін до Податкового кодексу щодо запровадження єдиного рахунку для платників податків, єдиного соцвнеску та “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”.
Документ передбачає введення системи оплати єдиного соціального внеску, податків і зборів, передбачених Податковим кодексом, крім податку на додану вартість та акцизного податку з реалізації палива, через електронний кабінет платника податків.
Платник матиме можливість оплатити такі податкові зобов’язання, як податок на доходи фізичних осіб, податок на прибуток підприємств, рентну плату, екологічний податок та інші податки і збори, визначені нормами Податкового кодексу, і єдиний соціальний внесок.
Передбачається, що це дозволить спростити сплату податків, спростити процедури розрахунків платників податків, забезпечити значну економію фінансових і часових витрат; зменшити кількість помилково або надміру сплачених грошових зобов’язань платником податків.
Також це дозволить уникнути непорозумінь із зміною бюджетних рахунків, оскільки в електронному кабінеті платника податків будуть розміщені вірні реквізити рахунків; спростити ведення бізнесу та налагодження партнерських відносин між бізнесом і контролюючими органами та підвищити рівень відкритості, прозорості та довіри платників податків до державних органів.

Довідка Finance.UA:

  • Мінфін ініціює об’єднання звітності з податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного соціального внеску. Метою законопроекту є запровадження нової об’єднаної звітності з податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного соцвнеску, яка буде більш уніфікованою з єдиним встановленим терміном подання.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас