НАБУ затримало підозрюваного в розкраданні 27 мільйонів "Енергоатому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ затримало підозрюваного в розкраданні 27 мільйонів "Енергоатому"

Кримінал
427
Сина колишнього гендиректора НАЕК “Енергоатом” і Южно-Української АЕС Артема Кіма затримали за підозрою в розкраданні 27 мільйонів гривень “Енергоатома”.
Про це повідомили джерела у правоохоронних органах.
Національне антикорупційне бюро України повідомляє, що 2 серпня детективи затримали нового підозрюваного у цій справі, але імені не називає.
Злочин кваліфіковано за ч.5 ст.27, ч.5 ст.191 (“Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”) Кримінального кодексу.
За версією слідства, “затриманий, використовуючи родинні зв’язки з колишнім генеральним директором “Южно-Української АЕС” (входить до складу ДП “НАЕК “Енергоатом”), упродовж 2012-2014 років сприяв перемозі двох комерційних структур у торгах із закупівлі електрощитового обладнання, які проводила атомна електростанція”.
Обладнання поставили за завищеними цінами, внаслідок чого інтересам держави завдали збитки на 27 мільйонів гривень.
Цю корупційну схему детективи НАБУ розслідують із квітня 2016 року, після того як відповідне кримінальне провадження було передано зі слідчого управління МВС у Миколаївській області.
Досудове розслідування триває, наразі встановлюються й інші особи, причетні до реалізації корупційної схеми.
Зазначимо, що 37-річний Артем Кім – син колишнього гендиректора НАЕК “Енергоатом” і Південно-Української АЕС Віссаріона Кіма.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас