Єврокомісія хоче вести переговори з РФ щодо "Північного потоку-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія хоче вести переговори з РФ щодо "Північного потоку-2"

Енергетика
650
Єврокомісія затвердила свою пропозицію про отримання мандата від держав-членів на проведення переговорів з Російською Федерацією щодо проекту “Північний потік-2” (Nord Stream-2) і в даний час обговорює його з державами-членами.
Про це повідомив керівник групи підтримки України в Єврокомісії Пітер Вагнер.
“У випадку Nord Stream-2 існує низка правових, економічних і політичних проблем, які потрібно обговорити і які вимагають певних правових рамок. З цією метою ЄС прагне отримати від держав-членів мандат на проведення переговорів з РФ”, – сказав Вагнер.
Він зазначив, що ЄС більше двох десятиліть продовжує удосконалювати загальну енергетичну політику, засновану на внутрішньому енергетичному ринку ЄС газу і електрики і спрямовану на зниження впливу на навколишнє природне середовище і клімат.
“Однак держави-члени зберігають за собою право приймати рішення про їх енергетичний баланс”, – пояснив Вагнер.

Довідка Фінансів.юа:

  • Проект “Північний потік — 2” (Nord Stream 2) передбачає будівництво двох ниток газопроводів від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.
  • Загальна пропускна здатність запланована у 55 мільярдів кубометрів на рік.
  • Планується, що трубопровід запрацює в 2019 році.
  • Раніше республіканська більшість палати представників конгресу США пригальмувала голосування щодо санкцій проти Росії, які схвалив Сенат. Окремим пунктом у документі прописано намір США “протидіяти будівництву газопроводу “Північний потік — 2”.
  • Крім того, Єврокомісія направила запит Раді Європейського Союзу на отримання мандату на переговори з Російською Федерацією щодо ключових моментів функціонування проекту Nord Stream 2, зокрема в ЄК вважають, що проект буде загрожувати існуючим транспортним маршрутам і може зміцнити позиції одного постачальника на ринку ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас