Коболєв пояснив, які загрози містить Північний потік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коболєв пояснив, які загрози містить Північний потік

Енергетика
2054
На круглому столі комітетів Верховної Ради “Ключова роль України в енергетичній безпеці Європи” глава правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв заявив: “Північний потік-2 містить два основні виклики для Європи: згортання диверсифікації енергопостачань і ризик військової загрози. Існуючий газотранспортний потік певною мірою стримує військову загрозу ЄС. Але ми повинні розуміти, що РФ зробила комерційно дуже привабливу пропозицію компаніям ЄС, особливо Німеччини”, – сказав він.
Нагадаємо, що згідно з розрахунками експертів угорського аналітичного центру REKK, сценарій поставок газу по “Північному потоку-2” може призвести до збільшення розриву між цінами на газ в Західній і Східній Європі до 2020 року.

Довідка Finance.UA:

  • Проект “Північний потік – 2” (Nord Stream 2) передбачає будівництво двох ниток газопроводів від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.
  • Загальна пропускна спроможність запланована в 55 млрд кубометрів на рік.
    Планується, що трубопровід запрацює в 2019 році.
  • Раніше республіканська більшість палати представників конгресу США пригальмувала голосування по санкціях проти Росії, схвалених Сенатом. Окремим пунктом в документі прописано намір США “протидіяти будівництву газопроводу “Північний потік – 2”.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас