Найбільші шведські банки передають обслуговування клієнтів роботам-банкірам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші шведські банки передають обслуговування клієнтів роботам-банкірам

Фінтех і Картки
389
Як зазначає агентство Блумберг, Швеція, яка свого часу стала лідером із впровадження та розвитку технологій онлайн-банкінгу, тепер хоче стати піонером у впровадженні технологій штучного інтелекту у сфері банківських послуг.
SEB AB – не єдиний шведський банк, зацікавлений у використанні чат-ботів. Як мінімум ще два шведські банки мають власних роботів-банкірів: у Nordea Bank AB це чат-бот Нова, який працює у відділенні в Норвегії, займаючись питаннями страхування життя та пенсійним забезпеченням, а Swedbank AB обслуговувати клієнтів допомагає віртуальний помічник Ніна. У всіх трьох будуть голоси жіночі, оскільки дослідження показали, що клієнтам приємніше спілкуватися з представницями прекрасної статі.
У чат-ботів є доступ до величезних банківських баз з клієнтськими даними, завдяки чому вони можуть оперативно виконувати найпростіші запити клієнтів. Як ми вже зазначали вище, це в свою чергу звільняє кваліфікований персонал банку від простих операцій, дозволяючи зосередитися на більш складних питаннях, наприклад, підібрати найкращий варіант іпотеки у відповідності до можливостей конкретного клієнта.
Як пише джерело, в кінцевому підсумку чат-бот Nordea зможе давати поради щодо інвестицій, блокувати загублені кредитні картки, відкривати ощадні рахунки і виконувати інші операції подібного роду.
В результаті скорочення відділень і досить агресивної політики просування електронних сервісів індекс задоволеності клієнтів обслуговуванням шведських банків впав до рекордно низького за останні двадцять років (графік нижче).
Piccy.info - Free Image Hosting
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас