У США зареєстровано першу регульовану на федеральному рівні біржу біткоїн-деривативів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США зареєстровано першу регульовану на федеральному рівні біржу біткоїн-деривативів

Фінтех і Картки
1673
Нью-йоркська компанія LedgerX отримала офіційний дозвіл на запуск біржі та клірингового центру для торгівлі криптовалютними опціонами та деривативами, повідомляє Associated Press.
Відповідний дозвіл видала Комісія з термінової біржової торгівлі США (CFTC), після чого LedgerX стала першою організацією такого роду, діяльність якої регулюється на федеральному рівні.
На початковій стадії LedgerX запустить торгівлю 6-місячними контрактами на біткоїн, в подальшому очікується додавання і інших криптовалют.
Нові інструменти покликані знизити інвестиційні ризики і нададуть прозорість і нагляд, на яких традиційно наполягають інституційні інвестори. Крім того, отримання дозволу на торгівлю криптовалютними деривативами стало ще одним знаком того, що ринок цифрових валют стає усе більш зрілим і поступово завойовує свою частку на ринку традиційних фінансів.
«Регульований федеральною владою США майданчик для торгівлі криптовалютними контрактами відкриває ринок для значно більшої кількості клієнтів. Ми бачимо високий попит з боку організацій, які раніше не могли зайти на біткоїн-ринок через регулятивні обмеження», — сказав CEO LedgerX Пол Чоу.
Також він відзначає великий інтерес з боку фондових менеджерів, які хочуть мати у своєму розпорядженні фінансові інструменти, що не корелюють з більш широким ринком пайових інструментів.
«Цифрові валюти цей попит задовольняють», — додав голова LedgerX.
До потенційних клієнтів LedgerX входять зареєстровані брокери, банки, посередники при торгівлі ф’ючерсами, кваліфіковані оператори товарних пулів і приватні інвестори з великим капіталом.
LedgerX є однією з небагатьох біткоїн-компаній, до керуючого складу якої входять особи з великим досвідом роботи в світі традиційних фінансів. Так, у правління компанії входять Джим Ньюсом, в минулому голова CFTC, і колишній CEO Ameritrade Том Льюїс. Одним з ранніх інвесторів платформи LedgerX стала Google Ventures.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас