Чого чекати від курсу цього тижня? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чого чекати від курсу цього тижня?

Валюта
4741
Минулого тижня курс долара стабілізувався, а на окремих сегментах ринку навіть несуттєво зріс на 0,1-0,2%. Так, за тиждень офіційний курс долара США, встановлений НБУ, практично не змінився, і залишився поблизу 26,02 грн.
Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, за цей самий час зріс з 25,99 грн до 26,01 грн, або на 0,1%. Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку в банках зросли за тиждень з 25,77/26,04 до 25,82/26,08.
Таким чином, і купівля, і продаж зросли на 0,2%. При цьому спред між середнім продажем і середньою купівлею зберігся на рівні 1%.
На початку минулого тижня стало відомо про те, що п’ятий транш кредиту МВФ у рамках програми розширеної фінансової допомоги затримується. Пов’язано це з тим, що Верховна Рада піде на літні канікули, не прийнявши всі необхідні документи з приводу реформ, якими обумовлено отримання траншу. І якщо, за словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, пенсійна реформа рухається за графіком і є певні кроки в напрямку створення антикорупційного суду, то земельна реформа явно пробуксовує і навряд чи буде прийнята найближчим часом. Таким чином, отримання $1,9 млрд відкладається як мінімум до осені, а за іншими прогнозами – до кінця року. Валютний ринок на новину про затримку траншу практично не відреагував. Вся реакція гривні на цю подію не перевищила 0,2% за підсумками тижня.
Як зазначає Вадим Іосуб, старший аналітик Альпарі, в такій більш ніж скромній реакції ринку немає нічого дивного.
“Як мінімум, з початку поточного року валютний ринок практично ігнорує як інформацію про затримку траншів, так і інформацію про їх виділення. З урахуванням нинішнього рівня золотовалютних резервів (трохи більше ніж $17,6 млрд на кінець травня – авт.), затримка з виділенням траншу жодних загроз ані для валютного ринку, ані для української економіки в цілому не несе. Їх рівень повернувся до значень червня 2014 року після падіння до $5,6 млрд в лютому 2015 року”, – говорить Іосуб.
За прогнозами експерта, цього тижня очікується продовження стабілізації курсу долара. Офіційний курс долара і його вартість на міжбанку залишаться поблизу 26,0 грн, а готівковий долар у банках буде котируватися близько 25,9/26,1 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас