Чи буде курс долара по 50 — Фурса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи буде курс долара по 50 — Фурса

Валюта
3112
Чи буде курс долара по 50 — Фурса
Чи буде курс долара по 50 — Фурса
Курс долара в Україні в доступному для огляду майбутньому не зростатиме до 50 грн/дол. і вище, Впевненість у цьому висловив фінансовий експерт Сергій Фурса, коментуючи прогноз Міжнародного валютного фонду.
Згідно з прогнозом МВФ, до кінця 2027 року курс може досягти 50,4 грн/дол. На думку експерта, настільки довгострокові прогнози взагалі не мають сенсу, особливо під час війни:
«Найближчим часом курс 50 не проглядається зовсім. Прогнозувати на довгу перспективу в Україні? Давайте не будемо виставляти себе на посміховисько. Під час війни особливо. Може статися що завгодно, тому говорити про будь-які цифри до 2027 року — це смішно».
Водночас Фурса вважає, що Національний банк України постарається повільно привести гривню в діапазон 40−41 грн/дол. — саме цей рівень наразі обумовлений економічними чинниками:
«Усе, що відбувається зараз із курсом, усе, що відбувається на міжбанківському ринку — це все абсолютно під контролем Національного банку. Треба розуміти, що до кінця війни курс — контрольований, просто він не в одній точці, а коливається».
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас