Закон про ринок електроенергії набрав чинності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон про ринок електроенергії набрав чинності

Енергетика
884
Закон “Про ринок електричної енергії” набрав чинності напередодні після офіційного оприлюднення його тексту в газеті “Урядовий кур’єр” минулої суботи.
Законопроект №4493 “Про ринок електричної енергії України” Рада прийняла в першому читанні ще 22 вересня 2016 року. До другого читання до документа було подано близько 1200 правок, які опрацьовувала спеціально створена робоча група. Перша спроба прийняти документ у другому читанні 6 квітня виявилася провальною, 13 квітня він був підтриманий 277 голосами.
Глава держави додав, що відтепер почнеться серйозна робота з впровадження норм і технологій, які передбачають підписаний революційний закон.
Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко підписав закон “Про ринок електроенергії” 8 червня.
“Модель ринку саме така, за якою працюють країни Євросоюзу. Мета – ми перейдемо до спільної енергетичної системи Євросоюзу. Будуть введені біржі електроенергії, і ваша станція теж матиме можливість отримати справедливу ціну”, – підкреслив Порошенко.

Довідка Finance.UA:

  • Законопроект “Про ринок електроенергії” передбачає впровадження нової моделі ринку, що включає декілька сегментів: ринок двосторонніх договорів, ринок “на добу вперед”, внутрідобовий ринок, балансуючий ринок і ринок допоміжних послуг.
  • При реалізації закону передбачається дворічний перехідний період.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас