Погоріли на ламповій афері: САП "накрила" цілу компанію чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Погоріли на ламповій афері: САП "накрила" цілу компанію чиновників

Кримінал
976
За підсумками розслідування факту спроби розкрадання так званих “кіотських грошей” до кримінальної відповідальності притягнуто десять українських державних чиновників, а обвинувальний акт направлений у Солом’янський районний суд міста Києва.
Про це повідомляється на офіційній сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України (САП) в Facebook.
“Група осіб, до складу якої входили посадові особи ДП “Укрекоресурси”, шляхом забезпечення перемоги фіктивних компаній в тендерних процедурах “Капітальний ремонт шляхом технічного переоснащення світильників на основі ламп розжарювання на світильники на основі LED-технологій для скорочення викидів парникових газів та покращення соціально-економічних умов “вчинили замах на заволодіння державними коштами в сумі 336 009 811, 63 гривень”, — йдеться в повідомленні.
Наголошується, що ці гроші були надані Україні в рамках Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату як виплата за перепродаж допустимого обсягу викидів в атмосферу парникових газів при промисловому виробництві.
Більшості зазначених осіб загрожує позбавлення волі на 7-12 років з позбавленням права обіймати певні службові посади протягом трьох років та конфіскацією майна.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас