Данилишин незадоволений політикою курсоутворення, яку проводить правління НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин незадоволений політикою курсоутворення, яку проводить правління НБУ

Валюта
892
Голова ради Національного банку Богдан Данилишин незадоволений політикою курсоутворення, яку проводить правління центрального банку.
Про це він заявив 25 травня на засіданні Вищої експертної ради при раді НБУ, яке було присвячене питанням політики курсоутворення і валютного регулювання.
НБУ, захопившись ідеєю форсованого впровадження інфляційного таргетування, недостатньо приділяє уваги цій проблемі. За 3 останні роки правління НБУ зазвичай зверталося до питань курсоутворення в періоди турбулентності на ринку”, – сказав він.
Данилишин закликав проаналізувати дане питання зараз, коли ситуація не вимагає негайних, а тому і необдуманих рішень.
Голова ради також повідомив, що 30 травня має відбутися засідання ради з розгляду питань оцінки діяльності правління Нацбанку у зазначеній сфері.
Учасники засідання наголосили на необхідності реформування чинного законодавства в частині валютного регулювання і домовилися створити спільну робочу групу з питань удосконалення нормативно-правового забезпечення валютного регулювання.
Також було прийнято рішення провести спільну нараду банківських асоціацій і галузевих федерацій.
Нагадаємо, в грудні 2016 року член ради НБУ Тимофій Милованов заявив про ідеологічний поділ ради на 2 групи.
Він заявив, що в одну групу входять ті, хто виступає за низьку інфляцію – Валерія Гонтарєва, Віктор Козюк і сам Милованов, а в іншу – ті, хто за зростання економіки, – Богдан Данилишин, Віра Ричаківська, Олена Щербакова і Василь Фурман.
Милованов вважає, що група, в яку входить він, переймається майбутнім економіки, а група, в яку входить голова ради НБУ Богдан Данилишин, намагається сподобатися певним групам впливу і отримати політичну владу.
На засіданні ради НБУ в кінці лютого 2017 року, присвяченому оцінці роботи правління за 2016 рік, голоси розділилися, і глава НБУ Валерія Гонтарєва разом з двома членами ради опинилася в меншості.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас