Олена Дмітрієва: “Для Банку це період нових можливостей” — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олена Дмітрієва: “Для Банку це період нових можливостей”

Кредит&Депозит
49
Заступник Голови Правління “ГЛОБУСА” розповіла порталу Finance.UA про стратегію розвитку, активне кредитування і клієнтські сегменти.
За словами Олена Дмітрієвої, з початку року портфель “ГЛОБУСА” виріс на 249 млн. грн., або 26%, зокрема портфель фізосіб – на 144 млн. грн., портфель малого та середнього бізнесу – на 105 млн. грн.
Активно кредитуючи, Банк “ГЛОБУС” дотримується власної стратегії, яка заснована на певних клієнтських сегментах і кредитних перевагах. Серед основних тез цієї стратегії можна виділити такі:
1. “ГЛОБУС” свідомо відмовився від ставки на великих корпоративних клієнтів і орієнтується на сегменти МСБ і фізичних осіб.
Це знижує ризики. Банк кредитує тільки на невеликі суми. Максимальний кредитний ліміт обмежений 3 млн грн. Таким чином, дефолт окремого позичальника не становить загрозу для банку.
2. “ГЛОБУС” зробив ставку на іпотеку – сегмент, який на час завмер, а тепер бурхливо відроджується. Банк працює тільки на первинному ринку, з найбільшими українськими забудовниками, допомагаючи таким чином розвивати будівельну галузь. Клієнти обслуговують кредити без найменших збоїв.
3. Автокредитування. В Україні сформувався великий відкладений попит на оновлення автотранспорту, адже багато українців не могли собі дозволити нове авто з часу автобуму 2007 – 2008 років. У 2016 – 2017 роках почалося пожвавлення на цьому ринку: відчувши ознаки економічної стабільності, українці поспішають покращити рівень комфорту. Вийшовши на ринок в грудні 2016 року, зараз Банк працює більш ніж з 200 автосалонами по всій Україні.
4. При роботі з сегментом малого і середнього бізнесу “ГЛОБУС”надає перевагу цільовим кредитам. У Банку більше 20 партнерів – продавців транспортних засобів, сільськогосподарської техніки, енергоефективного обладнання. Серед пріоритетних галузей — сільгоспвиробники, харчопром, будівельна галузь, енергосервісні компанії, сфера послуг.
Також “ГЛОБУС” охоче кредитує ОСББ — новий клієнтський сегмент, який зарекомендував себе як надійного позичальника. Для ОСББ пропонуються кредити на енергомодернізації, заміну ліфтів, капремонти, овердрафти.
Повністю авторську колонку Олени Дмітрієвої читайте тут.
Банк “ГЛОБУС” впевнено почувається на ринку завдяки високим показникам ліквідності.
Згідно з останніми звітними даними, нормативи ліквідності банку «ГЛОБУС» (Н4, Н5, Н6) станом на 18.05.2017 перебувають на високому рівні (54%, 66%, 76%). Норматив миттєвої ліквідності Н4 в 2,5 рази вищий, ніж вимога НБУ в 20%, що свідчить про більш ніж достатнє забезпечення ліквідними коштами. Додатковим джерелом ліквідності є ОВДП в іноземній валюті. На 18.05.2017 Банк має їх у балансі на 7,5 млн. дол.
Банк “ГЛОБУС” зміцнює свої позиції на ринку і розширює свої можливості. Про це свідчать результати останнього рейтингу “Фінансового клубу”, де “ГЛОБУС” посів провідні місця у багатьох сегментах.
За матеріалами:
Глобус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас