У РФ до 2018 року хочуть легалізувати операції з біткоїнами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У РФ до 2018 року хочуть легалізувати операції з біткоїнами

Фінтех і Картки
357
Влада Росії розглядає можливість легалізувати в 2018 році операції з біткоїнами та іншою криптовалютою в рамках боротьби з незаконними грошовими переказами. Про це заявив заступник міністра фінансів РФ Олексій Моісеєв.
“Держава повинна знати кожного учасника фінансової операції, – зазначив він. – Якщо це угода, то особам, які беруть у ній безпосередню участь, необхідно розуміти, у кого вони купують і кому вони продають, як це відбувається при банківських операціях”.
На початку лютого заступник голови ЦБ РФ Ольга Скоробогатова повідомляла, що Банк Росії і Мінфін в середині року вийдуть з пропозицією щодо регулювання криптовалюти в Росії. При цьому вона зазначила, що поки що операції з криптовалютами в Росії мінімальні і термінових заходів з боку регулятора не потрібно.
Найвідомішою криптовалютою у світі є біткоїн, запущений в січні 2009 року.
Біткоїн являє собою “віртуальні гроші” – програмний онлайн-код, який не регулюється ні однією країною чи банківським наглядовим органом. Однією з особливостей біткоїна є те, що він здатний гарантувати повну анонімність людини або групи людей, які роблять за його допомогою покупки.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас