Україна тихенько лідирує в революції криптовалют — американський експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна тихенько лідирує в революції криптовалют — американський експерт

Фінтех і Картки
3597
Приємно бути в чомусь першими, випереджаючи навіть такі країни, як Сполучені Штати Америки. І на думку американського експерта, є така сфера, в якій наша країна обійшла всіх — криптовалюти. Директор з комунікацій R Street Institute і політичний аналітик Бен Карнс написав колонку на Forbes про те, чому Україна, «по-тихому» лідирує в революції цифрових валют.
В Україні часто жартують про те, як вижити на офіційну зарплату. На думку Карнса, всеосяжна корупція і чисто українська ментальність «хата скраю» стали плацдармом для формування в країні унікальних умов для розвитку технологій. За межами війни з Росією та економічної нестабільності тихо розвивається цифрова революція у формі практично безпрецедентного прийняття криптовалют, таких як біткоїн.
Біткоїн заснований на технології блокчейн, яка дозволяє валюті бути децентралізованою, а отже, анонімною, захищеною і стабільною. Це робить криптовалюти чимось на зразок відкритої, прозорої грошової системи. У вересні 2016 року у Києві з’явився перший центр розробки і вивчення Blockchain. Його відкрили американська технологічна компанія Innovecs і співзасновник Bitcoin Foundation Ukraine Михайло Чобанян з метою запропонувати цю технологію в банківській сфері для комерційного використання, а в державному секторі — для боротьби з корупцією.
«Україна прийняла біткоїн з розкритими обіймами, коли багато громадян стали використовувати цю валюту для захисту від шаленої інфляції і нестабільності гривні, яка в результаті затяжної кризи втратила 80% вартості. У 2014 році майже 5000 банкоматів по всій країні запропонували можливість купувати біткоїни за готівку так само легко, як здійснювати традиційні банківські операції.
А минулого року один український сервіс з продажу біткоїнів відзвітував про п’ятикратне збільшення попиту, і в цілому країна стала першим у світі регульованим ринком, який почав пропонувати ф’ючерсні контракти в біткоїнах», — пише Карнс.
Справді, за даними спільного дослідження юридичної компанії Axon Partners і консалтингової компанії ForkLog Research, Україна входить до топ-10 країн за кількістю користувачів біткоїн і має активне криптовалютное співтовариство.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас