Долар США у вівторок дорожчає після падіння до мінімуму за 4 місяці днем раніше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар США у вівторок дорожчає після падіння до мінімуму за 4 місяці днем раніше

Валюта
629
Курс долара США до основних світових валют зростає в ході торгів у вівторок після того, як напередодні доларовий індекс впав до мінімуму більш ніж за чотири місяці, повідомляє MarketWatch.
Причиною цього стала невдача республіканців і президентської адміністрації США у скасуванні колишньої реформи охорони здоров’я (Obamacare), що ставить під питання швидку і ефективну реалізацію інших передвиборчих обіцянок президента США Дональда Трампа. Минулої п’ятниці законопроект республіканців про скасування Obamacare був відкликаний зі спікером Конгресу Полом Райаном до голосування на прохання президента.
Євро торгується вранці у вівторок в районі $1,0858 проти $1,0864 на закриття попередньої сесії.
Курс єдиної європейської валюти перебуває зараз близько 120,2 ієни в порівнянні з 120,23 ієни днем раніше. Вартість долара становить 110,7 ієни проти 110,66 ієни в понеділок.
Індекс ICE U.S. Dollar, що показує вартість долара США відносно шести основних світових валют, збільшився на 0,01%. У понеділок він впав на 0,8% і завершив торги на найнижчій позначці з 11 листопада, свідчать дані FactSet.
Індикатор WSJ Dollar, що відстежує динаміку курсу долара відносно 16 основних світових валют, у вівторок додав 0,09%.
Підтримку американській нацвалюті може надати заява голови Федерального резервного банку Чикаго Чарльза Еванса, який висловив думку про можливість чотирьох підвищень процентних ставок американським ЦБ в 2017 році, якщо економіка виправдовує такі дії.
Його колега з ФРБ Далласа Роберт Каплан готовий підтримати подальше підвищення процентних ставок у США, якщо зростання економіки і зайнятості продовжиться разом з відновленням інфляції до цільових 2%, пише The Wall Street Journal.
Ф’ючерсний ринок у даний час вказує на те, що трейдери чекають ще двох підйомів вартості кредитування після березневого підвищення на 25 базисних пунктів. Вищі процентні ставки зазвичай позитивно впливають на курс долара.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас