VTB Bank (Україна) сконцентрується на збільшенні стягнення проблемної заборгованості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

VTB Bank (Україна) сконцентрується на збільшенні стягнення проблемної заборгованості

Кредит&Депозит
520
Стягнення проблемних боргів є одним із ключових завдань у діяльності VTB Bank (Україна).
Про це заявив голова правління банку Костянтин Вайсман в інтерв’ю газеті «Бізнес».
«Ми чудово усвідомлюємо: зараз бізнесу дуже складно працювати, обслуговуючи старі борги. Ми робимо все можливе, щоб виробити найбільш щадні умови для наших позичальників, які зіткнулися з труднощами. Навіть на етапі стягнення ми продовжуємо шукати і пропонувати варіанти, які дозволять врегулювати борг чи обслуговувати його, виходячи з можливостей бізнесу», — розповів в інтерв’ю Костянтин Вайсман.
За його словами, банк за погодженням з клієнтами реструктуризує кредитну заборгованість. Якщо ж позичальник уникає переговорів про реструктуризацію та погашення своїх зобов’язань, банк використовує судові механізми стягнення боргів.
«Ми вдосконалили систему стягнення боргів, а команда VTB по роботі з проблемними активами — одна з найсильніших в Україні… …Ми стягували і продавали бізнес-центри, ТРЦ, промислові активи, корпоративні права, житлову нерухомість, землю і т. д. Використовуємо як позасудові, так і судові процедури зі сфери господарського, кримінального, адміністративного права», — розповів голова правління «VTB Bank (Україна)» Костянтин Вайсман.
Керівник банку додав, що банк активно використовує міжнародне право і стягнення через іноземні юрисдикції, оскільки міжнародне право краще захищає кредиторів, ніж українське законодавство.
За матеріалами:
Бізнес
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас