"Аваль" нагороджено сертифікатом Euromoney "Кращий банк України 2003 року" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Аваль" нагороджено сертифікатом Euromoney "Кращий банк України 2003 року"

Валюта
223
Церемонія нагородження банку «Аваль» сертифікатом Euromoney «Кращий банк України 2003 року» у рамках конкурсу «Нагороди за кращі досягнення» (Awards for Excellence-2003) відбулася 1 жовтня п.р. у центральному офісі банку «Аваль» (м. Київ, вул. Лєскова, 9). Про це повідомила прес-служба банку з посиланням на директора у країнах Центральної і Східної Європи, журналу Euromoney Мартіна БОРНА (Martin Born).
Як повідомил Мартін БОРН, "у 2003 р. переможцями конкурсу Euromoney в Україні стали такі поважні банки, як Банк «Аваль» (нагорода «Кращий банк України») і Dresdner Kleinwort Wasserstein (нагорода "Краща інвестиційна компанія України")".
За ого словами, банки, що відзначив Euromoney у рамках конкурсу «Нагороди за кращі досягнення», зарекомендували себе як дуже сильні фінансові інститути, незважаючи на всі об’єктивні складнощі у веденні банківського бізнесу в сучасному світі.
«Вони справді надають першокласні фінансові послуги та заслуговують довіри з боку клієнтів. Наш журнал рекомендує їх Вам», — підкреслив директор журналу.
Він також повідомив, що на першому етапі проведення конкурсу Awards for Excellence було складено список банків за різними категоріями — так званий short-list. При цьому, за його словами, до увагу бралися такі критерії як місця у рейтингах, обсяги емісій, ринкова частка банку, прибутковість та ін. Потім банки-кандидати надавали Euromoney необхідну інформацію для визначення переможця. На наступному етапі, як повідомив М.Борн, команда експертів Euromoney, що працюють у Лондоні, Нью-Йорку, Москві, Токіо, провела серію зустрічей із представниками банків, фінансовими аналітиками, аудиторами, а також журналістами на місцях. На заключній стадії Комітет видавців групи Euromoney за результатами обговорення зібраних матеріалів на представлених банків-кандидатів визначив переможців. Як повідомив М.Борн, ідея присудження таких нагород з’явилася у 1991 році. «Нам хотілося по-особливому відзначити факт визнання успішної роботи у банківській сфері. Незабаром ми змогли втілити її в життя», — заявив він.
Відтепер журнал Euromoney щорічно присуджує «Нагороди за Кращі Досягнення» (Awards for Excellence) лідерам в області банківської справи, фінансів та інвестицій у 70 країнах світу.
По кожній країні складається список банків-кандидатів. Потім експерти й аналітики Euromoney ретельно досліджують діяльність кожного банку, проводять опитування іноземних банків-кореспондентів, цікавляться думкою видних фінансистів і банкірів. Таке дослідження зазвичай займає не менше 2-х місяців. При цьому враховуються позиції банку на ринку, нові банківські продукти, якість менеджменту, націленість на вирішення стратегічних задач, професіоналізм співробітників банку, інноваційний характер банку, показники балансу, розмір власного капіталу банку.
Банк «Аваль» був визнаний журналом Euromoney у конкурсі кращих банків світу Awards for Excellence-2003 кращим банком України у липні п.р. (Euromoney. — July 2003, №411, Awards for Excellence, p.39). Як відзначається в журналі, сьогодні на українському ринку домінують банк «Аваль» і ПриватБанк. «Аваль» має найкращу репутацію як серед клієнтів, так і серед конкурентів, що неабияк стурбовані тактикою ПриватБанку.
Крім того, за результатами недавнього дослідження, жителі України вважають «Аваль» найнадійнішим банком, що заслуговує максимальної довіри. Як підкреслює Euromoney, банк «Аваль» 11 років успішно працює на ринку України. База корпоративних клієнтів нараховує 180 тис. компаній, серед яких Coca Cola Веvеrаgеs, Metro, МсDоnаld's Ukraine, Damen Shipyards Ocean, Запорізький автомобілебудівний, Дніпропетровський металургійний завод ім. Дзержинського, Алчевський металургійний комбінат, Кримський содовий завод, чотири атомних електростанції, найбільші суднобудівні заводи. Також банк обслуговує 3 млн. приватних рахунків.
Крім «Авалю», власниками нагороди Euromoney Awards for Excellence-2003 у своїх країнах стали: Deutsche Bank у Німеччині, ABN Amro у Нідерландах, UBS у Швейцарії, Bank Austria Creditanstalt в Австрії, Den norske Bank у Норвегії, Danske Bank у Данії, Parex Bank у Латвії, Hansapank в Естонії, Vilniaus Bankas у Литві, MDM Financial у Росії, Kazkommertsbank у Казахстану та ін.
У групу Euromoney входять близько 100 різних компаній, що спеціалізуються на фінансовій і банківській тематиці. Основним виданням, що поклало початок існуванню компанії в 1969 р., є щомісячний журнал Euromoney. Серед інших фінансових будинків групи: журнали EuroWeek, Global Agenda (офіційне видання Всесвітнього Економічного Форуму), Capital Markets Guide, LatinFinance, International Equity Review, Project & Trade Finance, AsiaMoney, International Financial Law Review, AsiaLaw та ін.
У 1997 р. компанія Euromoney придбала журнал Institutional Investor, що є найбільшим фінансовим виданням США, і в такий спосіб одержала доступ до великої американської аудиторії інвесторів і фінансистів, у 1999 р. — компанію Internet Securities Inc., що спеціалізується на наданні інформаційних послуг у режимі он-лайн. У групу входять також підрозділи, що займаються організацією конференцій на фінансову тематику (щороку Euromoney організовує більше 40 конференцій у різних країнах світу), виданням книг, проведенням семінарів і навчання.
Штаб-квартира компанії знаходиться в Лондоні, представництва розташовані в Нью-Йорку, Токіо, Гонконгові. Акції компанії котируються на Лондонській Фондовій Біржі. Адреса в інтернеті: www.euromoney.com.
Банк «Аваль» є одним з найбільших банків України. Станом на 1 жовтня 2003 р. регіональна мережа банку включала майже 1300 підрозділів. Загальний обсяг чистих активів на 1 жовтня 2003 року складає 8,679 млрд. грн., кредитний портфель — 6,438 млрд. грн., балансовий капітал — 654 млн. грн. Кількість корпоративних клієнтів — близько 190 тисяч, кількість особистих рахунків громадян — понад 3 мільйонів, перелік послуг, що надаються, — понад 300.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас