Кіберполіція закрила 67 фейкових автосайтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіберполіція закрила 67 фейкових автосайтів

Кримінал
1444
Кіберполіція днями відзвітувала про закриття 67 сайтів, за допомогою яких шахраї виманювали у користувачів гроші. Закрили також і хостинг, який забезпечував роботу сайтів (назва не уточнюється).
Були закриті сайти autolife.co.ua, evro-drive.info, kiamotor-ua.info, comfort-m.info і багато інших (повний список є на сайті відомства). Зараз вони недоступні онлайн, але в кеші Google можна перевірити, що на подібних сайтах розміщувалися правила акції, де призами нібито були автомобілі різних марок. Офіційні представництва та дилери ще в минулому році заявляли, що не мають відношення до цих сайтів і їхніх акцій.
Як повідомляє відомство, призів насправді не було і акцій ніяких не проводилося, шахраї діяли за досить старою схемою: просто розсилали користувачам SMS про нібито виграні авто. Щоб отримати такий приз, користувачеві пропонували сплатити певний відсоток податку від вартості авто або вимагали з нього інший платіж.
Кіберполіція з представниками слідчого управління поліції Харкова і прокуратури затримала учасників групи: 3 основних організаторів і 11 членів групи. При обшуку і затриманні оперативники вилучили комп’ютери, GSM-шлюз для розсилки повідомлень і близько 1500 використаних SIM-карт різних операторів, які використовувалися для масових розсилок.
Кіберполіція також опублікувала номера карткових рахунків, які використовувалися для привласнення коштів.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас