Китай випередив США: інвестиції в азіатський FinTech подвоїлися за рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай випередив США: інвестиції в азіатський FinTech подвоїлися за рік

Фінтех і Картки
254
Глобальні інвестиції в FinTech в 2016 році за даними Accenture досягли $23,2 млрд. Практично половина цієї суми припадає на компанії з Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Вперше компанії з Азії залучили більше коштів, ніж вихідці з Силіконової долини та інших FinTech-центрів Північної Америки.
Так, за 12 місяців 2016 року Азія і Океанія отримали $11,2 млрд ($5,2 млрд в 2015), Північна Америка – $9,2 млрд, а Європа – $2,4 млрд.
Головним чином на азіатському ринку інвестори цікавилися проектами з Китаю і Гонконгу. На ці два ринки припадає 91% всіх FinTech-інвестицій в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні ($10,2 млрд). Також інвесторів цікавили проекти з Індії.
Найбільші інвестиційні угоди в минулому році уклали фінансові підрозділи двох найбільших інтернет-рітейлерів регіону – Alibaba і JD.com. Вони вкладали гроші в проекти, які займаються платежами і кредитуванням.
Кількість неазіатських угод в FinTech за 2016 рік зросла на 48%. Однак, Північна Америка і Європа не можуть похвалитися приростом капіталовкладень. Обсяг інвестицій в доларах скоротився на 24%.
Рішення Великобританії вийти з ЄС спровокувало політичну невизначеність на ключових ринках FinTech. Також настрої інвесторів зіпсувалися на тлі можливих нормативно-правових змін у фінансовому секторі США в зв’язку з виборчим процесом.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас