Найважливіші цифри і цитати п'ятниці, 24 лютого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати п'ятниці, 24 лютого

562
Найважливіші цифри і цитати п’ятниці, 24 лютого:
  • До кінця року ХТЗ планує випустити близько 2000 тракторів
  • Екс-голову МВФ посадили на 4,5 роки за фінансове шахрайство
  • Мінімальну зарплату в Україні планують підняти до 5000 грн
  • Суд засудив екс-працівницю Реал-банку до 5 років в’язниці умовно за причетність до розкрадання коштів НБУ і банку
  • Зменшити залежність від Росії: Європі обіцяють азербайджанський газ до 2020 року
Гонтарева про торгову блокаду У нас є сценарій на “чорний день”
“У нашому базовому сценарії макропрогнозу ці події не закладені. Але у нас є сценарій і на чорний день. Ми розуміємо, як реагувати в плані платіжного балансу і банківського регулювання”, – сказала Гонтарева, не розкриваючи подробиць.
Кількість нових підприємців перевалила за 50 тис. – Гройсман
«Ми бачимо сьогодні по першим двом місяцям досить позитивну динаміку з виплати мінімальної заробітної плати, зменшення на 16% безробіття, збільшення на 47% вакансій, які створюються в Україні. У тому числі ми фіксуємо сьогодні по січню 27 тис. нових економічно активних підприємців. А вже через 21 день лютого ми маємо зростання, в тому числі на 27 тис. підприємців. Економіка розвивається, значить, ми маємо дуже хороші основи», – заявив прем’єр журналістам під час свого візиту на ПАТ «ФЕД» в Харкові.
Насалик розповів, чому не був сформований держрезерв вугілля
“А навіщо це було робити раніше? Якщо у нас до блокади проблем з поставками українського вугілля на ТЕС не було, вони “йшли в графіку”, передбаченому Міненерго. До того ж вартість імпортного вугілля, як я вже сказав, значного вища за ціну на вугілля внутрішнього видобутку. Якщо б ми формували резерви, то вийшло б таке: в зимовий період ми спалювали близько 1,2 млн т антрациту. Якби ми його купували за імпортною ціною, за “Роттердам плюс”, то, підрахувавши різницю між ціною на українське вугілля, у нас би утворилося близько 1,5 млрд гривень збитків. Хто повинен компенсувати ці збитки? Населення через тарифи на електроенергію. Хіба це справедливо?”- зазначив Насалик.
Україна запропонувала СОТ створити єдиний портал тендерних оголошень
“Україна запропонувала всім країнам-членам угоди GPA (Agreement on Government Procurement – Угода про держзакупівлі) створити портал на основі стандарту даних Open Contracting Data Standard. Ну а потім прикрутити туди BI-модуль (система бізнес-аналізу) на зразок bi.prozorro.org. Коротше, те, що ми вже зробили на рівні України, тільки тепер на рівні 50 країн”, – пише перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.
Гройсман висловився щодо роботи Податкової міліції
“Наше завдання – створювати інструменти для захисту бізнесу. Ці контролери (податкові) перетворилися на рекетирів, і ми повинні дати відповідь тут, в парламенті. Я б дуже просив, щоб ми зібралися на наступному пленарному тижні і дали відповідь: якщо відновлення (роботи податкової міліції), то на який термін відновлення. Не може це бути нескінченна система тиску на бізнес. Наше завдання – зробити систему прозорою і ефективною”, – сказав він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас