У Нацбанку пояснили, чому попит на валюту продовжує перевищувати пропозицію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку пояснили, чому попит на валюту продовжує перевищувати пропозицію

Валюта
5120
Попит на іноземну валюту на міжбанківському валютному ринку України продовжує перевищувати пропозицію під дією ситуативних і сезонних факторів.
Про це йдеться в коментарі заступника голови Національного банку України Олега Чурія щодо ситуації на валютному ринку.
Сьогодні, 17 січня, пропозицію валюти обмежено насамперед у зв’язку зі збігом вчора, 16 січня, вихідного дня на честь Дня Мартіна Лютера Кінга в США і робочого дня в Україні.
Відповідно, як зазначив Чурій, відсутність надходжень валютної виручки на рахунки українських банків вчора вплинула на обсяг обов’язкового продажу валютних надходжень сьогодні. Водночас, як наголошується в коментарі, залишаються актуальними такі фактори, як сезонний спад ділової активності і зростання гривневої ліквідності компаній-експортерів, які отримали в грудні відшкодування ПДВ на 16 млрд грн.
 «З огляду на дію певних чинників, Національний банк продовжує зберігати присутність на міжбанківському валютному ринку. З початку поточного року чистий продаж валюти Нацбанком у ході аукціонів склав 108,8 млн дол. США», – зазначив Чурій.
Він нагадав, що регулятор розширив перелік інструментів на міжбанківському ринку, в тому числі на минулому тижні вийшов на ринок з інтервенцією на суму до 10 млн дол. США у формі запиту найкращого курсу, яка підтвердила свою ефективність.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас