Майнінг біткоінів оподатковуватимуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майнінг біткоінів оподатковуватимуть

Фінтех і Картки
1036
Майнери біткоінів в Іспанії будуть платити податки з прибутку, повідомляють в Національному управлінні з податків.
Фізичні та юридичні особи повинні будуть повідомити іспанську владу і подати податкові декларації з прибутку, отриманого від майнінгу. Нововведення спрямоване на боротьбу з відмиванням грошей, ухиленням від сплати податків і кібершахрайством.
Відповідальним за введення нового податку буде Міністерство фінансів Іспанії. Відомство буде наймати фахівців з біткоінів і криптовалют, щоб ідентифікувати всіх майнерів. На даному етапі деталі ініціативи не розголошуються.
Економіст і податковий радник Хосе Матеу розповів, що спочатку податок буде щоквартальним, а згодом сплачуватиметься щороку.
Податок становитиме від 10% до 47% від отриманого прибутку від майнінгу біткоінів. Інші країни ЄС можуть використовувати рішення Міністерства фінансів Іспанії як прецедент, щоб ввести аналогічне оподаткування в національне законодавство, стверджує Матеу.
Раніше повідомлялося про те, що окружний суддя Манхетенна постановила, що цифрова валюта біткоіни – це гроші. На основі цього суддя відхилила прохання відповідача зняти з нього звинувачення в нелегальному обміні віртуальної валюти.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас