Підвищить ФРС ставку чи ні? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищить ФРС ставку чи ні?

Рекламний ринок
511
Підвищить ФРС ставку чи ні?
Залишився тиждень до засідання ФРС, і, здається, ймовірність підвищення відсоткової ставки звелася до мінімуму. Центральний Банк США постійно гальмує процес довгоочікуваного коригування відсоткової ставки після виходу геть невтішних економічних показників.
Більшість аналітиків ринку готувалися до підвищення ставки в другому кварталі поточного року. Проте шанси на підвищення майже зникли після завершення референдуму Великої Британії. Brexit похитнув світовий фінансовий ринок і призвів до того, що більшість банків утримували свою відповідну відсоткову ставку на негативному рівні.
Не дочекавшись підвищення в червні і липні, ймовірність підвищення ставки була перенесена на вересень місяць. Ринок праці показав значне поліпшення в порівнянні з попередніми місяцями, і агресивні коментарі чиновників ФРС щодо цього питання помінялися в цьому місяці.
Багатообіцяючі Коментарі ФРС
Під час участі голови ФРС Йеллен в симпозіумі в Jackson Hole в серпні місяці, вона всіляко натякала на підвищення ставки, враховуючи той факт, що економіка США відновлювалася. До того ж деякі чиновники ФРС також висловлювали свою думку з цього питання.
Підвищить ФРС ставку чи ні?
Коли президент ФРБ Нью-Йорка Вільям Дадлі зазначив ймовірність підвищення ставки у вересні, з огляду на прискорення темпів зростання заробітної плати, більшість членів FOMC відзначили своєчасність підвищення відсоткових ставок.
У статті “Чи чекати натяку від Йеллен?” на FSM News йдеться про те, що Вільям Дадлі сказав, що «Ми вже наближаємося до того моменту, коли можно буде підвищити відсоткові ставки. Ми повинні бачити, наскільки впадуть показники, і в якому стані перебуває економіка».
Пан Фішер, заступник голови ФРС, підтримав його очікування, бо він передбачає зростання ВВП в найближчі квартали, оскільки йде відновлення інвестування після несподівано слабкого періоду і опір від минулого курсу долара зменшується.
Новообраний президент ФРБ Канзас-Сіті Естер Джордж вказала на високі показники ринку праці і заявила, що рівень, якого хотів досягти ЦБ перед зміною грошово-кредитної політики, практично був досягнутий.
Економічні дані США
Проте сумніви щодо ймовірного підвищення ставки ФРС посилилися після недавнього виходу несподівано низьких показників США. Дані про зайнятість розчарували учасників ринку, і це супроводжувалося невтішною доповіддю Інституту управління постачанням.
Підвищить ФРС ставку чи ні?
Інститут підтвердив повільні темпи зростання зайнятості, та рівень нових замовлень і ділової активності в серпні був низьким. Що стосується сектора послуг, то індекс ділової активності впав з 55,5 в липні до позначки 51,4 у серпні.
«За даними Міністерства праці в п’ятницю (2 вересня), в серпні зайнятість США в несільськогосподарському секторі зросла на 151.000 робочих місць, після переглянутого убік підвищення показника 275,000 в попередньому місяці. Зайнятість в секторах виробництва та будівництва скоротилася», згідно зі статтею «Слабкий звіт про зайнятість США» на FSM News.
Висновок:
Мабуть, бізнес-сектор в серпні трохи знизив показники, а імпульс для відновлення економіки випарувався. Оскільки ця ситуація зберігається, центральний банк може вкотре затримати підвищення ставок. Беручи до уваги показники, підвищення ставок, ймовірно, відбудеться в грудні – як і в 2015 році.
Долар пішов у червону зону і досяг тижневого мінімуму, оскільки інвестори відчувають залежність від політичних заяв банків країн з економікою, що розвивається. Тим часом сировинні товари знайшли в собі сили і в основному торгувалися на сталому рівні.
Дуже складно визначити найбільш значущі події ринку? FSM News спеціально для вас щодня надає найбільш актуальні і точні події ринку. Платформа FSM News пропонує своєчасні новини ринку про сировинні товар, індекси, фінанси, економіку, технології, споживчі товари і іноземну валюту. Користуючись безкоштовною підпискою, ви не матимете потреби шукати способи отримання свіжої інформації.
За матеріалами:
fsmnews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас