ГПУ: Каськів може встигнути посидіти ще і в панамської в'язниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ: Каськів може встигнути посидіти ще і в панамської в'язниці

Кримінал
578
Заступник генпрокурора Євген Єнін заявляє, що з екстрадицією екс-керівника Держагентства з питань залучення інвестицій Владислава Каськіва можуть виникнути проблеми.
Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.
“У питанні екстрадиції Каськіва в Україні може виникнути одна несподівана проблемка – у нього є шанси перед українською в’язницею потрапити в панамську. Деталей оприлюднювати не буду – таємниця слідства”, – повідомив Єнин.
Як відомо, 18 серпня генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання на території Республіки Панама Каськіва за розкрадання та інші службові злочини.
Генпрокуратура вже передала МЗС для направлення в Панаму клопотання про екстрадицію Каськіва.
Водночас вночі 25 серпня екс-керівник Держагентства з питань залучення інвестицій Януковича заявив в своєму блозі, що не був ані заарештований, ані затриманий. Він також оприлюднив своє фото з поліцейським.
Після цього прес-секретар глави ГПУ Лариса Сарган підкреслила, що Каськів перебуває під контролем панамської влади. “Панама повинна його депортувати. Посол в Мексиці зараз цим активно займається. Про арешт і мови не було, йшлося про затримання при спробі перетину кордону”, – пояснила вона.
25 березня глава МВС Арсен Аваков заявив, що Каськіва оголошено в розшук.
У 2012 році Каськів підписав угоду на 1 млрд доларів з іспанської кампанією Gas Natural щодо інвестицій в LNG-термінал в Україні. Пізніше іспанська сторона заявила, що не знає людину, яка від їхнього імені підписала контракт. З’ясувалося, що цю людину звуть Хорді Сарда Бонвехі і він є лижним інструктором.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас