"Укрзалізниці" доведеться повернути нечесно куплені рейкові автобуси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниці" доведеться повернути нечесно куплені рейкові автобуси

Кримінал
876
Колегія Антимонопольного комітету України зобов’язала ПАТ “Укрзалізниця” відмінити процедуру закупівлі дизельних автомотрис (рейкових автобусів) за скаргою ТОВ “Енергетичний сервіс”.
Про це написала державний уповноважений АМКУ Агія Загребельська у Facebook.
“Колегією встановлено, що пропозиції двох допущених учасників ТОВНПК Дніпроспецмаш” і ТОВ “ТД “Укрхімджест” не відповідали умовам документації і повинні бути відхилені замовником. У свою чергу, замовник, не відхиливши пропозиції цих двох учасників, допустив дискримінаційний підхід до оцінки пропозицій. Прийняли рішення зобов’язати замовника відмінити процедуру закупівлі”, – написала вона.
Крім того, були розглянуті скарги АТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод” і ТОВ “Енергетичний сервіс” про порушення “Укрзалізницею” законодавства під час другого тендеру із закупівлі автомотрис.
Як зазначила Загребельська, скаржники посилалися на те, що їхні пропозиції були неправомірно і безпідставно відхилені замовником, у зв’язку з чим просили зобов’язати замовника скасувати рішення про їх відхилення і акцепт пропозиції переможця.
“Розглянули всі п’ять підстав відхилення. Три з п’яти – правомірні, дві – неправомірні (для прийняття рішення про відхилення досить одної підстави). Пропозиція ТОВ “Енергетичний сервіс” була відхилена на чотирьох підставах. Всі підстави відхилення є правомірними. За результатами розгляду в задоволенні скарг було відмовлено”, – зазначила вона.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас